Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

SMUTNÁ SPRÁVA pre filmový svet: Zomrel herec z M*A*S*H!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Milovníkov gangsterských filmov zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 86 rokov zomrel herec Richard Foronjy, ktorý žiaril po boku Al Pacina, Roberta De Nira či Seana Penna. Zahral si aj v slávnom seriáli M*A*S*H!

Herec Richard Foronjy bol známy predovšetkým z gangsterských a mafiánskych filmov. Zaujímavosťou je, že toto prostredie mu bolo blízke aj v reálnom svete. V mladosti bol totiž členom newyorského gangu a bol viac ako 20-krát zatknutý za zločiny falšovania peňazí, bankové lúpeže či krádeže platobných kariet. 

Ako informuje denník The Hollywood Reporter, strávil viac ako 8 rokov vo väzení a sám priznával, že bol vinný zo všetkých možných zločinov, no nikdy nikoho nezavraždil a neobchodoval s drogami. Z basy ho pustili na slobodu ako 32-ročného, a vtedy sa vydal na dráhu herca. Špecializoval sa na úlohy policajtov a zločincov. 

Za svoju kariéru si zahral napríklad vo filme Krotitelia duchov, Pán veľkomesta, po boku Roberta De Nira v mafiánskej dráme Tenkrát v Americe či s v seriáli M*A*S*H. Česť jeho pamiatke! 

Zľava: Paul Greco, Peter Riegert, Joey Travolta, Sylvester Stallone, Chazz Palminteri, Richard Foronjy
Zobraziť galériu (2)
Zľava: Paul Greco, Peter Riegert, Joey Travolta, Sylvester Stallone, Chazz Palminteri, Richard Foronjy  (Zdroj: Photo © Touchstone Pictures)

Viac o téme: Richard Foronjy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu