Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kolosálny úspech RTVS: Naša rozprávka ZVÍŤAZILA v zahraničí... Porazila stovku prihlásených filmov!

Rozprávka Websterovci bodovala na medzinárodnom filmovom festivale. Zobraziť galériu (3)
Rozprávka Websterovci bodovala na medzinárodnom filmovom festivale. (Zdroj: rtvs)

VARŠAVA - Verejnoprávna RTVS v týchto dňoch zaznamenala kolosálny úspech! Na medzinárodnom televíznom festivale Heart of Europe vo Varšave bodovala s viacerými filmami, no jeden doslova vytŕčal z davu. Rozprávka Websterovci zvíťazila v obrovskej konkurencii a odnáša si 1. cenu v kategórii Deti a mládež!

V hlavnom meste Poľska sa v týchto dňoch konal druhý ročník medzinárodného televízneho festivalu Heart of Europe. Ceny sa odovzdávali v 5 kategóriách - Hraný film, Hraný seriál, Dokument, Deti a mládež a Digitál a nominované projekty boli vyberané spomedzi stovky prihlásených. 

Víťazov vyberala medzinárodná porota zložená z producentov, scenáristov a televíznych expertov zo strednej a východnej Európy. A verejnoprávna RTVS bodovala hneď trikrát. V kategórii Filmová tvorba získal 2. miesto film Jozef Mak a rovnako strieborná, ale v kategórii Dokument, bola aj snímka Čiary

Kolosálny úspech RTVS: Naša
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rtvs)

No úplne najviac zabodovala slovenská rozprávka o pavúčej rodinke s názvom Websterovci. V kategórii Deti a mládež sa umiestnila na prvom mieste a porazila obrovskú konkurenciu. Cenu za snímku si prevzala režisérka Katarína Kerekesová. 

„Veľmi ma teší, že programy RTVS dokazujú svoju kvalitu aj na medzinárodných festivaloch. Všetky ocenené projekty majú vysokú umeleckú hodnotu a som rád, že sa nimi môžeme pýšiť nielen na Slovensku. Tvorcom všetkých ocenených diel zo srdca blahoželám,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

Kolosálny úspech RTVS: Naša
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rtvs)

Gratulujeme!

 

Viac o téme: RTVSWebsterovciJozef MakČiary
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu