Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko: Manuela, Milagros, Paloma... TOP 10, ktoré sledoval každý!

TOP telenovely, ktoré pobláznili Slovákov. Zobraziť galériu (11)
TOP telenovely, ktoré pobláznili Slovákov. (Zdroj: novinky.sk)

BRATISLAVA - Čo padne po namáhavom pracovnom dni lepšie, ako usalašiť sa pred obrazovkou a vžiť sa do krutého osudu krásnej devy? Dupľovane ak ide o telenovelu, takže pôžitok z košatého deja môžeme prežívať viackrát. Uplynulé roky priniesli množstvo takýchto latinskoamerických dielok s obrovskou sledovanosťou. Toto je TOP 10 tých, ktoré pobláznili Slovensko!

Manuela (1991)

Hodnotenie na ČSFD: 7%

Toto je jedna z prvých taliansko-argentínskych telenoviel z roku 1991 v hlavnej úlohe s Greciou Colmenares a Jorgem Martinezom. Seriál má 228 dielov v argentínskej a 193 v talianskej verzii. Autor námetu sa inšpiroval románom Rebeka spisovateľky Daphne du Maurier. Ide o príbeh Fernanda, Isabely a Manuely, ktoré sú po otcovi sestry. Isabelu, prvú manželku Fernanda, po nehode vyhlásili za mŕtvu, ale so zohavenou tvárou stále žije. Fernando sa ožení s mladšou Manuelou, ktorá sa na sestru veľmi podobá. Musí žiť v dome, kde všetko pripomína Isabelu, a Isabela je ochotná urobiť všetko, aby jej sestra v manželstve nebola šťastná. 

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Crustel S.A.)

Jednoducho Mária (1989 - 1990)

Hodnotenie na ČSFD: 11%

Azda najúspešnejšia mexická telenovela u nás, ktorú vysielala spoločnosť Televisa v rokoch 1989 - 1990. Hlavné úlohy stvárnili Victoria Ruffo a Manuel Saval. Na Slovensku sme telenovelu sledovali na Dvojke RTVS v roku 1994. Na tému jednoduchej Márie vzniklo u nás množstvo vtipov, skečov a paródíí. Hlavnú postavu dabovala Zuzana Tlučková, v roku 1994 získala za úlohu ocenenie Žena roka.

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Canal de las Estrellas)

Esmeralda (1997) 

Hodnotenie na ČSFD: 16%

Ďalší zo série romantických, dramatických oddychoviek najmä pre ženy je mexická telenovela z produkcie spoločnosti Televisa z roku 1997. Hlavné úlohy stvárnili herci Leticia Calderón a Fernando Colunga. Príbeh sa vyznačoval nesmiernou spletitosťou a množstvom vedľajších postáv, ktoré do deja prichádzali a odchádzali. 

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Televisa S.A. de C.V.)

Rosalinda (1999)

Hodnotenie na ČSFD: 16%

Mexická telenovela označovaná aj mydlová opera, ktorú vyrobila a vysielala televízna spoločnosť Televisa v roku 1999. Hlavné postavy stvárnili herci Thalía a Fernando Carrillo. Bola to posledná telenovela, v ktorej Thalía účinkovala a získala si titul Kráľovná telenoviel. Potom sa už venovala svojej speváckej kariére. Telenovelu videli vyše dve miliardy ľudí v 180 krajinách sveta.

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Televisa S.A. de C.V.)

Divoký Anjel (1998 - 1999)

Hodnotenie na ČSFD: 35%

Počin s úžasnou Nataliou Oreiro, herečkou a speváčkou, na ktorú sme sa kedysi chceli všetky podobať. Argentínsky televízny seriál je klasická romantická telenovela s komediálnymi prvkami z produkcie televízie Telefe v rokoch 1998 – 1999. Hlavnú postavu po boku Natalie stvárnil netypický argentínsky blondiak Facundo Arana. Pre oboch sa vďaka úspechu telenovely začala medzinárodná filmová i hudobná kariéra. Natalia spieva, Facundo má vlastnú hudobnú skupinu, kde hrá na saxofón.

Divoký anjel
Zobraziť galériu (11)
Divoký anjel

Keď budeš moja (2001 - 2002)

Hodnotenie na ČSFD: 42%

Opäť mexická telenovela z produkcie TV Azteca z rokov 2001 – 2002. Hlavné úlohy stvárnili herci Silvia Navarro a Sergio Basáñez. Telenovela je adaptáciou kolumbijskej telenovely Café con aroma de mujer (Káva s vôňou ženy) z roku 1994. Pôvabné, ale chudobné vidiecke dievča Paloma túži po veľkej láske a lepšom živote. Jedného dňa konečne stretne muža svojich snov - dediča kávového magnáta. Nebude to však také jednoduché ako bežná love story.

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Televisión Azteca )

Skrytá vášeň (2003, 2022)

Hodnotenie na ČSFD: 44%

270-dielna kolumbijská telenovela od Julia Jiméneza z rokov 2003 a 2022 spôsobila, že nám dámam sa vryl do sŕdc predstaviteľ hlavného hrdinu, kubánsky herec Mario Cimarro. Ten je dnes už takmer Slovák vďaka vzťahu s finalistkou súťaže Miss Slovensko 2015 Bronislavou Gregušovou. Majú spolu dcéru Brianu. Mario Antonio Cimarro Paz sa preslávil aj úlohami v Divoške Rosaure a Túžbe tela. Jeho partnerkou vo filme je Danna García.

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Photo © RTI Televisión)

Sladká Valentína (2002 - 2003)

Hodnotenie na ČSFD: 17%

Venezuelská telenovela z produkcie televízie RCTV v rokoch 2002 – 2003. Hlavné úlohy stvárnili herci Natalia Streignard a Juan Pablo Raba. Na Slovensku sme ju videli vďaka verejnoprávnej Jednotke. Valentína Villanueva Lanz je sladká a inteligentná dievčina, má všetko okrem fyzickej krásy. Preto sa upla na sladkosti, ktoré jej pomáhajú nepodliehať depresiám. Je tučná a nikdy sa s tým nevyrovnala, naučila sa mať radu samu seba. 

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Radio Caracas Televisión)

Tisíc a jedna noc (2006 - 2009)

Hodnotenie na ČSFD: 8%

Seriál sa premiérovo vysielal v Turecku v rokoch 2006 – 2009. Na Slovensku ho vysielala TV Markíza. Talentovaná architektka Šeherezáda je matka päťročného chlapca, ktorý má leukémiu a potrebuje finančne veľmi náročnú operáciu. Kde má matka zohnať peniaze? Onur Aksal, majiteľ spoločnosti, kde Šeherezáda pracuje, je ochotný požičať jej peniaze pod podmienkou, že s ním strávi noc. A už to fičí. Hlavné postavy stvárnili Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun a Ceyda Düvenci. Bergüzar a Halit sú aj v reálnom živote manželmi a majú tri krásne deti.

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TV2)

Láska na prenájom (2020 - 2021)

Hodnotenie na ČSFD: 73%

Turci sa nám akosi zapáčiliEda Yildiz (Hande Erçel) je mladá krásna kvetinárka, ktorá sa zapálene venuje štúdiu, no stane sa strašná vec. Zrušia jej medzinárodné štipendium. Bohatý a atraktívny architekt Serkan Bolat (Kerem Bürsin), ktorý v tom má prsty, navrhne Ede, že jej štipendium vráti, no má podmienku…

Tieto telenovely POBLÁZNILI Slovensko:
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Fox TV)

Viac o téme: Divoký anjelRosalindaSkrytá vášeň
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu