Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

10 seriálov, ktoré v 90. rokoch MILOVAL KAŽDÝ: Pamätáte si všetky?!

Tieto seriály diváci v 90. rokoch milovali. Zobraziť galériu (11)
Tieto seriály diváci v 90. rokoch milovali. (Zdroj: novinky.sk)

BRATISLAVA - Máte radi seriály? Pritiahnuť pozornosť divákov na pokračovanie nie je výdobytkom dneška, seriály začali televízie uvádzať už pred sedemdesiatimi rokmi. Mnohé z nich sa stali veľmi úspešnými. Toto boli najúspešnejšie počiny 90. rokov. Ktorý bol vašim najobľúbenejším?

Komisár Rex (1994 - 2004)

Rakúsko-nemecko-taliansky akčný kriminálny televízny seriál sledujúci príbehy nadaného policajného psa Rexa. Vysielal sa v 90 krajinách. V rokoch 1994 – 2004 ho s mimoriadnym úspechom vysielala rakúska TV stanica ORF, potom ho odkúpila talianska televízia a od roku 2008 beží v rakúsko-talianskej koprodukcii. Hlavný ľudský i psí predstaviteľ sa rokmi menil, komisára stelesnili herci Tobias Moretti, Gedeon Burkhardt, Alexander Pschill a Kaspar Capparoni, Rexa hralo osem rozličných psov.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: ORF / Ali Schafler)

Krok za krokom (1991 - 1998)

Americký seriál Krok za krokom (Step by Step) je zrejme najlepší rodinný sitcom. Obsahuje príbehy plné emócií, nevypočitateľnej rodinnej atmosféry a hlavne množstvo situačného humoru. V USA ho vysielali od roku 1991 do roku 1998. Ide o komplikovaný život osemčlennej rodiny, ktorá vznikla sobášom Carol Fosterovej a Franka Lamberta. Obaja si do manželstva priviedli po tri deti a spolu mali dcérku. Hlavné postavy predstavujú Suzanne Somers a Patrick Duffy.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Warner Bros. Television)

Xena (1995 - 2001) 

Tento televízny seriál, mal 6 sérií. Vznikol ako vedľajší produkt seriálu Hercules. Hlavnou hrdinkou je odvážna antická bojovníčka, ktorú stvárnila novozélandská herečka Lucy Lawlessová. Herečka si neskôr zorganizovala vlastné spevácke vystúpenie spojené s lesbickou šou.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: MCA Television/Anchor Bay Entertainment)

Priatelia (1994 - 2004)

Tento americký televízny sitkom je považovaný za jeden z najpopulárnejších televíznych seriálov z konca 90. rokov 20. storočia. Zobrazuje život šiestich mladých ľudí žijúcich v newyorskom Greenwich Village, ktorí humorne riešia životné problémy. Vysielala ho televízna stanica NBC od roku 1994 do roku 2004. Hlavné úlohy hrali Jennifer Aniston, Courtenex Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: National Broadcasting Company (NBC))

Alf (1986 - 1990)

Veľmi obľúbený bol seriál Alf (Alf), americký rodinný sci-fi sitcom pôvodne vysielaný na stanici NBC v rokoch 1986 – 1990. Titulnou postavou je priateľský mimozemšťan Alf, vlastným menom Gordon Shumway, ktorý so svojou kozmickou loďou stroskotá v losangeleskej garáži rodiny Tannerovcov. Miluje mačky, najmä na tanieri. Alfa hral maďarský herec s výškou 84 cm Mihály Meszáros, ktorý sa musel každý deň súkať do ťažkého chlpatého kostýmu. 

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Alien Productions Inc.)

MacGyver (1985 - 1992)

Tento televízny seriál vznikol v americko-kanadskej koprodukcii. Vysielala ho stanica ABC od roku 1985 do roku 1992. Hlavnú úlohu, tajného agenta Angusa MacGyvera si zahral Richard Dean Anderson. Ako tajný agent spolupracuje s vládnymi zložkami, namiesto zbraní radšej používa znalosti fyziky a chémie, napríklad z vlasov a žuvačky vyrobí bombu.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: CBS Studios International)

Pobrežná hliadka (1989 - 1991)

Kto by nepoznal kultový seriál Pobrežná hliadka (Baywatch)? Ide o americký dramatický seriál vysielaný v rokoch 1989 - 1991. Zažiaril v ňom krásavec David Hasselhof, štýl jeho účesu sa dodnes vola Mič Bjukenen (Mitch Buchanan) ako hlavná postava. Popri ňom zahvezdila aj Pamela Andersson, Erika Eleniak či Yasmine Bleeth, ale aj dnešný idol žien Jason Momoa.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: National Broadcasting Company (NBC))

Beverly Hills 90210 (1990 - 2000)

Príbeh rozpráva o živote partie mladých ľudí zo známeho mesta Beverly Hills pri Los Angeles. Hlavných úloh sa zhostili Shannen Doherty, Jennifer Garth, Jason Priestley, Luke Perry, Tori Spelling, Ian Ziering a Brian Austin Green. Hoci v seriáli vystupovali ako mladí a krásni, dnes mnohí z nich bojujú s démonmi i smrteľnou chorobou a niektorí už nežijú.

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Fox Network)

V siedmom nebi (1997 - 2007)

Americký rodinný seriál o rodine kňaza, o ich radostiach aj starostiach. Camdenovci žijú vo vymyslenom mestečku Glenoak v Kalifornii a na začiatku prvej série tvorilo ich rodinu 7 členov. Postupne sa však jej členovia pribúdajú a spolu s nimi aj nové zážitky. V seriáli sa objavili napríklad herečka Jessica Biel, Barry Watson či Beverly Mitchell. Rodičov stvárnili Catherine Hicks a Stephen Collins. Ten sa v roku 2014 priznal, že sexuálne zneužil tri neplnoleté dievčatá. 

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: The CW Television Network )

Sabrina - mladá čarodejnica (1996 - 2003)

Americký sitkom si získal srdcia mnohých Slovákov. Režíroval ho Nell Scovell na základe komiksu od Archie Comics. Hlavnú postavu Sabriny Spellman, stvárnila Melissa Joan Hart. Tá sa v deň svojich 16. narodenín dozvie, že má magické schonosti. Žije so svojimi 600-ročnými tetami, čarodejnicami Hildou (Caroline Rhea) a Zeldou (Beth Broderick) a ich hovoriacou mačkou Salemom. Seriál mal 7 sérií a 163 častí. 

10 seriálov, ktoré v
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: American Broadcasting Company (ABC))

Viac o téme: PriateliaKrok za krokomKomisár Rex
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu