Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obrovský problém Red Bullu: Tím má opustiť strojca jeho najväčších úspechov!

Na obrázku zľava Fernando Alonso, Adrian Newey, Max Verstappen a Lewis Hamilton Zobraziť galériu (3)
Na obrázku zľava Fernando Alonso, Adrian Newey, Max Verstappen a Lewis Hamilton (Zdroj: SITA)

MILTON KEYNES - Vyzerá to tak, že sa schyľuje k ďalšej prestupovej bombe. Tú by mal odpáliť jeden z najlepších konštruktérov v histórii Formuly 1 Adrian Newey (65), ktorý sa chystá opustiť Red Bull a jeho novým domovom by sa mohlo stať Ferrari.

O problémoch v momentálne najlepšom tíme na štartovom rošte sa rozpráva prakticky od začiatku tohto roka. Všetko spustil škandál šéfa Red Bull Christiana Hornera, ktorý sa mal správať nevhodným spôsobom voči jednej zo zamestnankýň tímu.

Následne sa začalo špekulovať o tom, že by kvôli nestabilnej situácii v tíme mohla odísť niektorá z jeho najdôležitejších osôb. Vo veľkom sa hovorí o budúcnosti trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena, ktorého sa snaží zlákať hlavne Mercedes ako náhradu za Lewisa Hamiltona.

Momentálne to však vyzerá na koniec konštruktéra Adriana Neweyho, ktorý vo svojej kariére stál za množstvom majstrovských monopostov. V Red Bulle patrí medzi najdôležitejších mužov a jeho strata by tak mohla byť kľúčovou pre budúcnosť tohto tímu.

Adrian Newey a Christian Horner
Zobraziť galériu (3)
Adrian Newey a Christian Horner  (Zdroj: SITA)

Zo správou prišiel počas včerajšieho dňa ako prvý nemecký portál Auto Motor und Sport a následne sa k nemu pridali mnohé zahraničné médiá. Situácia tak začína nápadne pripomínať ohlásenia prestupu Lewisa Hamiltona do Ferrari a čaká sa už len na oficiálne potvrdenie. 

Okamžite sa začalo špekulovať aj o tom, kam povedú ďalšie kroky Neweyho. Najviac sa zatiaľ spomínajú Ferrari a Aston Martin, avšak rovnako pravdepodobné je aj to, že sa jedna z najväčších osobností histórie F1 poberie na zaslúžený dôchodok. 

Viac o téme: Adrian Newey
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu