Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sú v pohode a nechcú zničiť Zem: Týchto filmových mimozemšťanov milujeme

koláž - neškodní mimozemšťania Zobraziť galériu (6)
koláž - neškodní mimozemšťania (Zdroj: koláž Telkáč)

Mimozemšťania sa vo filmoch zvyknú zobrazovať ako nepriateľská skupina, ktorá chce obvykle zničiť Zem, našu civilizáciu a prípadne aj celý známy vesmír. Nasledujúci filmoví a seriáloví mimozemskí hrdnovia sa však u nás objavili náhodou, sú v podstate neškodní a navyše ich zbožňujeme.

E.T. (E.T. - Mimozemšťan)

E.T. - Mimozemšťan
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Jedným z mála mierumilovných filmových mimozemšťanov je E.T., ktorý vystúpil z kozmickej lode neďaleko predmestia Los Angeles. Kvôli lákavým svetlám mesta zabudol na svoju úlohu a namiesto zbierania vzoriek sa zatúlal do najbližšieho domu. Preto nestihol nastúpiť na loď a uviazol na našej planéte. Keď ho nájdu vedci, nastáva nekonečné skúmanie, až kým sa záchrany nechopia deti. Nádherný príbeh z roku 1982, ktorý si zamilovali aj dospelí, režíroval Steven Spielberg.


Mohlo by vás zaujímať:Byť v koži Jokera? Smrteľné i geniálne: VIDEO Títo herci vložili do princa zločinu všetko!


Stitch (Lilo a Stitch)

Lilo a Stitch
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Disney)

Stitch síce vyzerá celkom roztomilo, keďže je animovaný, no v skutočnosti ide o najhľadanejšieho mimozemšťana v celej galaxii. Roztomilé dievčatko z Havaja si ho adoptuje ako domáceho miláčika. Nie je to však psík, ale genetický experiment, ktorý utiekol z cudzej planéty a stroskotal na Zemi. Hoci je spočiatku poriadna potvorka, Lilo mu svojou láskou pomôže otvoriť srdce a naučí ho starať sa o druhých. Pri sledovaní obľúbeného animáku zaručene vystriedate slzy so smiechom.


Mohlo by vás zaujímať:Marvel to po Avengers: Endgame ešte nechce zabaliť: Toto chystá v najbližších rokoch


Superman

Superman
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: DC)

Hoci ide predovšetkým o superhrdinu, na ktorého sa radi spoliehame, že zachráni Zem aj celé ľudstvo, Superman je v skutočnosti mimozemšťan. Kal-el pochádza z planéty Krypton a ako jediný prežil obrovskú explóziu, pretože ho predvídavý otec poslal v malej kapsule do vesmíru. A odtiaľ sa potom dostal na Zem, kde fungoval ako Clark Kent. Supermana sme za tie roky videli v mnohých podobách a vždy to bol správňak, ktorý chce všetkých zachrániť.

Alf

Alf
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NBC)

Astronomická lietajúca forma alebo Alf nám pravidelne prinášal v rovnomennom seriáli dávku humoru. Alf prišiel na Zem z planéty Melmac a nabúral do garáže rodiny Tannerovcov v Los Angeles. A práve tým sa začalo jeho fungovanie na našej planéte. Malý chlpatý mimozemšťan s veľkým nosom sa veľmi rýchlo zabýval a jediné, čo sa mu nedarilo chytiť, boli mačky na obed. Domáci mu to totiž zakázali.


Mohlo by vás zaujímať:Ďalšia smutná správa z Hollywoodu: FOTO Zomrel obľúbený herec z Alfa


Na´vi (Avatar)

Avatar
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Obrovskí mimozemskí humanoidi žijúci na planéte Pandora síce môžu pôsobiť ako obyčajní primitívni domorodci a pre niektorých aj ako nebezpečenstvo, no v skutočnosti majú zmysel pre harmóniu a symbiózu so všetkým naokolo. A za záchranu vlastnej planéty sú ochotní postaviť sa aj moderne vybaveným agresorom.

Viac o téme: SupermanAvatarAlfE.T. - MimozemšťanLilo a Stitch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu