Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Comic-Con Junior si v Brne užili tisíce mladých ľudí: Prišiel aj Arthur Weasley z Harryho Pottera

(Zdroj: Getty Images)

Na prvý ročník festivalu popkultúry Comic-Con Junior, ktorý sa začal na brnenskom výstavisku, dorazili tisíce predovšetkým mladých ľudí. Festival priniesol na výstavisko zábavu spojenú s filmami, seriálmi, hrami a komiksami v žánri sci-fi a fantasy. Pri každom predajnom či hracom mieste sa tvoril hlúčik ľudí, ktorí si chceli atrakciu vyskúšať. Medzi návštevníkmi tiež chodili takzvaní cosplayeri, teda ľudia prezlečení do kostýmov na motívy postáv z populárnych hier či filmov. Predovšetkým deti sa s nimi rady odfotili.

Akcia je dvojdňová, končí v nedeľu. Iva Pavlousková za usporiadateľskú spoločnosť Active Radio povedala, že sobota je v podstate už plná, na festivale by malo byť asi 5000 návštevníkov. Na nedeľu ešte vstupenky sú, keď dnes k 14:00 ich bolo predaných asi 3000.

Formát podujatia vychádza z fanúšikovských comic-conov, ktoré sa konajú na rôznych miestach sveta vrátane Prahy, v Brne má však rozšírený program pre mládež. Návštevníci festivalu si tak už v sobotu užili napríklad fotografovanie, autogramiády a besedy so zahraničnými i domácimi hercami a umelcami, na programe boli ale napríklad aj workshopy, súťaže, turnaje, výstavy, prednášky či predaj tovaru pre fanúšikov. Pavilónom E, kde sa akcia na výstavisku konala, prechádzali predovšetkým rodiny s malými deťmi a tiež tínedžeri.

„Je to tu skvelé a som hrozne rada, že sa táto akcia koná aj v Brne. Páčili sa mi tu predovšetkým ľudia v kostýmoch, s mnohými z nich som sa aj odfotila. Tiež by som si chcela nejaký zhotoviť, ale asi je to veľmi zložité na výrobu," povedala trinásťročná Eva, ktorá na akciu dorazila z Přerova.

Pravdepodobne najväčšou hviezdou festivalu bol americký herec Noah Hathaway, ktorému titulná rola lovca Atreja z úspešného filmu Nekonečný príbeh vyniesla popularitu po celom svete. Na festivale je možné stretnúť aj predstaviteľa otca rodiny Arthura Weasleyho z Harryho Pottera, anglického herca Marka Williamsa, ktorý tiež zahral v Červenom Trpaslíkovi.

Neprišla ale kanadská herečka Lexa Doig, ktorú poznajú fanúšikovia hlavne vďaka úlohe Rommie v seriáli Andromeda, a nedorazil ani kanadský herec Michael Shanks, ktorého poznajú fanúšikovia predovšetkým vďaka úlohe Daniela Jacksona v seriáli Hviezdna brána. Českú kinematografiu zastupoval napríklad herec Miroslav Táborský, ktorý natáča pre české aj zahraničné produkcie a ktorý sa objavil v projektoch ako Duna, Bídnici, Eurotrip a ďalšie. Hosťom festivalu je ilustrátor Jaroslav Němeček, autor legendárneho komiksu Štvorlístok.

Viac o téme: Comic conČeskoBrnoCosplay
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu