Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Po krátkej chorobe zomrel český scenárista a dramatik (†96): Skonal v spánku

(Zdroj: Youtube/Dejiny sebevědomí)

Po krátkej chorobe popoludní zomrel televízny a rozhlasový scenárista a dramatik Gustav Oplustil. Mal 96 rokov. O jeho skone informovala jeho dcéra Ľudmila Olbertová.

Oplustil bol nestorom českej televíznej zábavy. Pripravoval napríklad relácie V Praze bejvávalo blaze, Pražský písničkář, Po stopách smíchu, Kabaret U dobré pohody alebo silvestrovské programy. Spolupracoval ako dramaturg okrem iného s režisérom Zdeňkom Podskalským. V roku 2002 bol uvedený do televíznej Dvorany slávy Týty.

Rodák z Hranic na Moravě (2. augusta 1926) sa ochotnícky zaoberal divadlom. Pôsobil v zájazdovej skupine Divadla československej armády na Vinohradoch, neskôr dostal ponuku z televízie, kde sa vypracoval na šéfdramaturga v redakcii zábavy. S Podskalským vytvoril televízne veselohry Blázinec v prvním poschodí, Námluvy komtesy Gladioly či Sedm žen Alfonse Karáska. Oplustil je podpísaný aj pod filmami Kam slunce nechodí či Velká sázka o malé pivo.

Je autorom spomienkovej knihy Za humorem cestou necestou. Podľa Olbertovej Oplustil zomrel dnes krátko popoludní v nemocnici, kde bol niekoľko dní. Skonal v spánku.

Viac o téme: SmrťGustav OplustilDramatik
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu