Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hviezdu Zaklínača nahradí iný herec: So seriálom chcel skoncovať už dávno... TOTO je dôvod!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Netflix)

LOS ANGELES - Pred niekoľkými dňami fanúšikov série Zaklínač (Witcher) šokovala informácia, že pripravovaná tretia séria je zároveň tou poslednou, kde hlavnú postavu Geralta z Rivie stvárni herec Henry Cavill. Toho si fanúšikovia po celom svete absolútne zamilovali a napriek niekoľkým počiatočným kritikám nezostávalo iné než uznať, že Henry sa pre úlohu nekompromisného zaklínača narodil. O to väčším prekvapením je, že Cavill sa rozhodol pre odchod zo seriálu...

Keď sa na verejnosť dostali informácie o tom, že Henry končí, fanúšikov fantasy sveta Zaklínača to mimoriadne zasiahlo. Hoci dostal seriálový Geralt solídneho náhradníka (vo štvrtej sérii ho stvárni Liam Hemsworth), je logické, že pre mnohých zostane Zaklínačom navždy práve Henry, hoci svojho nástupcu absolútne podporil a fandí mu.

A zrejme vedel prečo. Liama zrejme čaká pri nakrúaní Zaklínača mnoho náročných chvíľ. Aktuálne sa totiž objavuje čoraz viac správ, ktoré hovoria o tom, že Henry neodišiel kvôli ďalšiemu z filmov o Supermanovi, ale pre nezhody v zákulisí Witchera. Herec mal totiž pôvodne v pláne zvládnuť obe tieto úlohy, ktoré mnohí označujú ako jeho dve životné role.

Hviezdu Zaklínača nahradí iný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

Už dlhšie sa ale špekulovalo o tom, že tvorcovia nie sú fanúšikmi série o Zaklínačovi a pozornému oku fanúšikov neuniklo, že sa častokrát nedržia knižnej predlohy od Andrzeja Sapkowskeho. A presne to bol vraj hlavný problém Henryho Cavilla, ktorý je veľkým fanúšikom sveta Zaklínača. 

On sám sa častokrát zapájal do tvorby a scenára, mnohé scény a ich podobu si takpovediac vydupal a dbal na to, aby boli spracované čo najprecíznejšie a najpresnejšie, čo naštrbilo fungovanie na pľaci a vzťahy s tvorcami seriálu, ktorým na týchto faktoroch podľa všetkého až tak nezáležalo. Z Henryho a jeho snahy sa mali dokonca časokrát vysmievať. 

Hviezdu Zaklínača nahradí iný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

„Hranie je o viere. Pokiaľ veríte tomu, čo robíte, ste schopní v tom pokračovať. Avšak je dôležité aj uvedomenie si toho, že robíte niečo zle. Potom s tým musíte prestať. Nemôžete v tom len tak pokračovať, pretože to vás inak privedie na scestie.“ povedal Henry v jednom z rozhovorov len pár dní predtým, ako oficiálne oznámil svoj koniec v seriáli. No a dnes už je úplne jasné, kam tým nerážal. Nuž... Veľká škoda! 

Viac o téme: Liam HemsworthHenry CavillWitcherZaklínač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu