Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zomrel muž (†80), ktorý bol inšpiráciou pre Spielbergov film Terminál: Do smrti žil na letisku!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia/DreamWorks SKG)

PARÍŽ - Svetom dnes obletela smutná správa o smrti Iránca Mehrana Karimi Nasseriho (†80), ktorý bol inšpiráciou pre film Terminál režiséra Stevena Spielberga. Politický utečenec zomrel na infarkt na parížskom letisku Charlesa de Gaullea, kde do svojich posledných chvíľ žil.

Mehran Karimi Nasseri, tiež známy ako Sir Alfred Mehran, bol iránsky utečenec, ktorý žil v odletovej hale terminálu 1 na parížskom letisku Charlesa de Gaullea. Práve on inšpiroval slávneho režiséra Stevena Spielberga k natočeniu filmu Terminál s Tomom Hankson v hlavnej úlohe.

Aktuálne však svetom obletela smutná správa o jeho smrti. Zomrel v dôsledku infarktu, ktorý utrpel na termináli 2F na letisku Charlesa de Chaullea. Polícia a zdravotníci sa mu snažili pomôcť, jeho život sa im však nepodarilo zachrániť, uviedol pracovník letiska, ktorý nechcel byť menovaný. 

Zomrel muž (†80), ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia)

Nasseri žil na parížskom letisku od 26. augusta 1988 do júla 2006 - najprv kvôli chýbajúcim dokumentom, ktoré potreboval na vstup do Francúzska a neskôr už na letisku zostával dobrovoľne. Po jeho opustení žil jeden čas v parížskom útulku, no v posledných týždňoch sa na letisko vrátil.

Hovorca sa pre portál CNN vyjadril, že Nasseri bol ikonickou postavou letiska a obľúbila si ho celá komunita, vrátane zamestnancov, ktorí sa oňho dlhé roky starali. Zomrel v sobotu vo veku 80 rokov. 

Zomrel muž (†80), ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DreamWorks SKG)

Viac o téme: Tom HanksTerminálMehran Karimi Nasseri
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu