Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Skvelý večer s divadlom u vás doma: To najlepšie zo slovenského divadla na Dramoxe

Dramox
Dramox (Zdroj: Dramox.sk)

BRATISLAVA - Slovenské národné divadlo, kultové Radošinské divadlo a Divadlo Andreja Bagara v Nitre - vychutnajte si to najlepšie zo slovenskej scény na Dramox.sk. Vyberte si z ponuky 400 českých a slovenských predstavení online u vás doma.

"Diváci si predplácajú Dramox, keď chcú stráviť príjemný večer so skvelým divadlom," vysvetľuje riaditeľ Dramoxu Martin Zavadil. V ponuke je takmer 50 predstavení slovenských divadiel, vrátane obľúbených komédií a muzikálov, za cenu jednej vstupenky 11,9 eur mesačne, z ktorej polovica ide autorom a tvorcom.

Martin Huba a slovenská klasika
Samozrejme, nemožno vynechať ani Slovenské národné divadlo, pozrieť si môžete klasiku Bačova žena o nešťastnej láske, či divadelný život učiteľa národov Labyrinty a raje Jána Amosa v hlavnej úlohe so skvelým Martinom Hubom. Jedna z najlepších slovenských drám 20. storočia Polnočná omša vás zavedie k štedrovečernému stolu zbožnej rodiny počas Slovenského národného povstania. 

Soňa Norisová, Táňa Pauhofová a to najlepšie zo súčasnej scény
Z aktuálneho Divadla Aréna si nenechajte ujsť politicky nekorektný Kapitál s Táňou Pauhofovou, či úspešnú inscenáciu o stave súčasnej kultúry Kukura. Ďalšou aktuálnou témou je inscenácia Elity, ktorá skúma, ako sa z elít komunistického režimu stali elity porevolučného obdobia. 

Stále aktuálny je aj Kafkov Proces v originálnom spracovaní Divadla Petra Mankoveckého. Bratislavskú prehliadku môžete zavŕšiť v kultovom Radošinskom naivnom divadle s trpkou komédiou Tata so Soňou Norisovou a ďalšími slovenskými hviezdami v hlavných úlohách. Na Dramoxe sa predstaví aj legendárne bratislavské Divadlo Nová scéna. Pripravte sa na veľký Výstup! Traja muži riešia ženy, priateľstvo a krízu stredného veku počas cesty na vrchol hory v brilantných dialógoch britského dramatika Petra Quiltera.

Dramox dáva priestor aj alternatívnemu divadlu. Napríklad prípad ženy, ktorá štrnásť rokov nahlas púšťala svojim susedom operu, aby prehlušila štekot psa, inšpiroval slovenskú divadelníčku Slávu Daubnerovú k vytvoreniu hry Solo lamentoso. Na platforme si môžete pozrieť aj jej inscenáciu M.H.L. o prvej manželke Gustáva Husáka a prvej dáme slovenskej divadelnej réžie Magde-Husákovej Lokvencovej.

Zo Žiliny do Košíc na tri kliky a divadlo pre deti
Odporúčame divadlo zo Žiliny, kde mladí slovenskí umelci s humorom skúmajú tému inakosti v inscenácii HEY! Slováci. V Divadle Andreja Bagara v Nitre uvidíte jedinečnú interpretáciu Jánošíka, legendárnu veselohru Drotár o spoločnosti 19. storočia, či divadelný portrét Štefánik - slnko v zatmení. V Banskej Bystrici má miestne Bábkové divadlo na Rázcestí za sebou skvelú adaptáciu Kocúra v čižmách či Guliverových ciest, a trnavské Divadlo Jána Palárika čarovného Malého princa.

Divadlo pre školy
Na Dramoxe nájdete aj to najlepšie z českých divadiel vrátane obľúbených scén, ako sú pražské Dejvické divadlo, Divadlo V Dlouhé, Fidlovačka alebo Klicperovo divadlo v Hradci Králové. Školy môžu do vyučovania aktívne a originálne zakomponovať aj divadelný obsah, a to prostredníctvom niekoľkých inscenácií na motívy známych literárnych textov, ako napríklad 1984, Bratia Karamazovovci, Kytice alebo Mariša. 

Viac o téme: DivadloDramoxPredstavenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu