Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Vianoce sú za dverami! Čakajú vás skvelé TV TIPY: K dobrej večeri patria aj tieto skvelé klasiky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Po roku opäť prichádza vianočný čas a vy si ho môžete vychutnať pri dobrej večeri a pri dobrom filme. Ani tento rok nebudú chýbať klasiky ako Pelíšky, Sám doma, Mrázik či Tri oriešky pre Popolušku.

PONDELOK 20:30 Markíza - Slunce, seno, jahody

Prvý diel voľnej trilógie - jednej z najúspešnejších českých ľudových komédií z pera režiséra Zdenka Trošku.

UTOROK 20:30 Markíza - Posledné Vianoce

Georgia Byrdová žije v New Orleans. Je veľmi hanblivá a sníva o kariére kuchárky. Počas flirtovania so svojím kolegom v práci si udrie hlavu a je odvezená do nemocnice na vyšetrenia. Tam jej lekári objavia nádor na mozgu a oznámia jej, že jej zostávajú iba dva týždne života. Georgia dá výpoveď v práci, zbaví sa majetku a vydáva sa na svoju poslednú dovolenku snov.

STREDA 20:30 Markíza - S tebou mně baví svět

Známej českej režisérke Marii Poledňákovej sa podarilo nakrútiť doslova vzorovú rodinnú komédiu, ktorá si získala srdcia miliónov divákov. Výrazne k tomu dopomohol aj výber účinkujúcich, medzi ktorými sa nestratili ani slovenskí herci Július Satinský a Zdena Studenková. Nechajte sa preto uniesť zážitkami troch otcov a ich šiestich neposedných detí, ktorí spolu prežili nezabudnuteľnú zimnú dovolenku na horskej chalupe v Beskydách.

20:35 Joj - Sám doma

"Mám pocit, že sme doma nechali niečo dôležité," vraví pani McCallisterová manželovi na palube lietadla. To však ešte netuší, že doma zabudli "niečo" tak dôležité, že sa im o tom bude najbližšie týždne snívať každý deň. Zabudli totiž doma svojho najmladšieho syna Kevina. Ten bude musieť sám ochrániť dom pred lupičmi. Tí si myslia, že to bude jednoduchá korisť, no mýlia sa.

ŠTVRTOK 20:35 Joj - Grinch

Zlomyseľný zelený chlpáč Grinch plánuje zničiť Vianoce v dedinke Whoville. Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých, ale zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. A tento rok sa o to pokúsi! 

22:25 Joj - Prázdniny

Romanticky film o jednej zaujímavej dočasnej výmene. Cameron Diaz je mierne snobská obyvateľka Los Angeles. Kate Winslet je uzavretá obyvateľka malinkého domčeka na samote blízko Londýna. Čo majú spoločné? Sú ohrdnuté láskou, a preto sa rozhodnú zmeniť prostredie a vymeniť si na Vianoce svoje príbytky. To, čo sa stane, však ani jedna z nich nečakala.

PIATOK 19:00 Joj - Tri oriešky pre Popolušku

Netradične poňatý klasický príbeh patrí už dlhé roky medzi najpopulárnejšie rozprávky, ktorého divácka obľúbenosť je naozaj trvalá. Ide o známy príbeh o sirote Popoluške, ktorú macocha po smrti otca vyhostila medzi služobníctvo a netúži po ničom inom, len aby jej dcéra Dora učarovala mladému a krásnemu princovi. Popoluškine čaro je však väčšie. 

19:15 Markíza - Mrázik

Bolo, nebolo, žil kedysi starček, ktorý mal dobrú a pracovitú dcéru Nastenku, ale za druhú ženu si zobral zlú potvoru, ktorá spolu s rozmaznanou dcérou Marfušou, oboch týrala. A keďže Marfuša veľa krásy nepobrala, o to viac macocha nenávidí Nastenku. Premýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa a dúfa, že tam zmrzne alebo ju zožerú vlci. V lese, našťastie, je starý dobrý čarodejník Mrázik, strážca zimného lesa...

20:30 Joj - Sám doma 2: Stratený v New Yorku

Opäť sa blížia Vianoce a McCalisterovci sa chystajú stráviť prázdniny mimo domov, samozrejme aj tentoraz s rodinou strýka Franka. Hoci teraz Kevina doma nezabudnú, v zmätku na letisku Kevin omylom nastúpi do iného lietadla a ocitne sa v New Yorku. Sem sa v rovnakom čase dostanú tiež lupiči na úteku Marv a Harry a opäť sa môžu pustiť do boja. 

20:55 Markíza - Pelíšky

Legendárna horkosladká komédia, ktorá nie je úplne o Vianociach, no sú jej neoddeliteľnou súčasťou. Pelíšky sa dajú pozrieť stále, no už tradične nesmú chýbať ani na tie najkrajšie sviatky.

SOBOTA 15:10 Markíza - Perinbaba

Na začiatku zachráni Pani Zima malého Jakubka z rúk smrti, pretože sa jej páči, že sa nezľakol ani samotnej Zubatej. Vezme ho k sebe, aby jej pomáhal natriasať veľkú perinu, ktorou robí na Zemi sneh. Napriek šibalstvám, ktoré chlapec spôsobí, má zázračná Perinbaba Jakuba rada a pomáha mu aj po tom, ako opustí jej sídlo a vydá sa medzi ľudí, kam ho ťahá láska ku krásnej Alžbetke. Lenže kým zaľúbenci vystroja svadbu, čaká na nich ešte nejedno trápenie so zlou macochou a jej dcérou Dorou, a so smrťou, ktorá si na Jakuba neprestala brúsiť zuby...

20:30 Joj - Kúzelná opatrovateľka

Sedem nezbedných detí ovdoveného pána Browna s dômyselnou rafinovanosťou vyhnalo z domu už sedemnásť opatrovateliek. To však zďaleka nie je jediný problém pána Browna - majiteľa krachujúceho pohrebného ústavu. Zúfalí muži robia zúfalé veci, a tak keď jeho zlatíčka pod vedením najstaršieho Simona mimoriadne brutálnym spôsobom zlikvidujú sedemnástu vychovávateľku, najme si opatrovateľku najťažšieho kalibru - Nanny McPheeovú.

NEDEĽA 21:50 Jednotka - Sněženky a machři

Študenti druhého ročníka pražského gymnázia odchádzajú na povinný lyžiarsky výcvik. Učiteľský zbor je zložený zo skúsenej profesorky Boženky, ilúziami naplnenej čerstvej absolventky pedagogickej fakulty Hanky a prísneho profesora Kardu, ktorého sprevádza dcéra Marika. Humorne ladený príbeh, ktorý začína príchodom a ubytovaním študentov na horskej chate a pokračuje novými a nečakanými vzťahmi medzi študentmi a ich pedagógmi.

Viac o téme: Sám domaPelíškyTri oriešky pre Popolušku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu