Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Africký pohár národov sa takmer začal tragédiou: Futbalistov Gambie delili od smrti len minúty!

Futbalisti Gambie Zobraziť galériu (2)
Futbalisti Gambie (Zdroj: SITA)

BANJUL - Africký pohár národov, ktorý štartuje už tento víkend, sa takmer začal obrovskou tragédiou. Let futbalistov Gambie do dejiska šampionátu sa totiž zmenil na obrovskú drámu. V lietadle totiž zlyhal prívod kyslíka, kvôli čomu muselo núdzovo pristáť. Niekoľko hráčov na palube odpadlo a tréner národného tímu povedal, že ich od smrti delili len minúty.

Futbaloví fanúšikovia sa môžu aktuálne tešiť na začiatok rovno dvoch šampionátov. V piatok totiž v Katare štartuje Ázijský pohár a o deň neskôr začne v Pobreží Slonoviny Africký pohár národov. Na ňom sa predstavia aj futbalisti Gambie, ktorí však na cestu do dejiska turnaja zrejme nikdy nezabudnú.

Futbalisti Gambie
Zobraziť galériu (2)
Futbalisti Gambie  (Zdroj: SITA)

Ich let sa totiž zmenil na poriadnu hrôzu. Už pri vstupe do lietadla im urobila problém obrovská horúčava. Posádka lietadla však hráčov ubezpečila, že sa po vzlietnutí spustí klimatizácia. Počas letu však zlyhal prívod kyslíka a lietadlo tak muselo núdzovo pristáť v hlavnom meste Gambie, odkiaľ aj štartovalo.

V tom čase však už niektorí hráči neboli pri vedomí a viacerí trpeli silnými migrénami a extrémnou nevoľnosťou. K celej situácii sa vyjadril aj tréner Gambie - Holanďan Tom Saintfiet. „Všetci sme mohli byť mŕtvi. Veľmi rýchlo sme zaspali. Mal som krátke sny o tom, ako môj život skončil. Po 9-tich minútach sa pilot rozhodol vrátiť, pretože tam nebol prívod kyslíka. Niektorí hráči sa neprebrali ani tesne po tom, ako sme pristáli. Takmer sme sa otrávili oxidom uhoľnatým. Chýbala pol hodina a všetci by sme zomreli," uviedol pre magazín Nieuwsblad Saintfiet.

Poriadne nahnevaný bol aj obranca Young Boys Bern Saidy Janko, ktorý ukázal, ako to vyzeralo v lietadle tesne po pristátí. „Neznesiteľné teplo s nedostatkom kyslíka spôsobilo, že veľa ľudí malo bolesti hlavy a extrémne závraty. Neskôr začali zaspávať. Vo vzduchu sa situácia naďalej zhoršovala. Pilot tak nemal na výber a musel núdzovo pristáť späť v Banjule. Našťastie sa mu to podarilo. Ak by to neurobil, tak následky mohli byť oveľa horšie," napísal futbalista na svojom profile na sociálnej sieti Instagram. 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu