Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kuriózna situácia z Australian Open: Nevídaná chyba zberača loptičiek a obdivuhodná reakcia tenistu!

Aleksandar Kovacevic Zobraziť galériu (2)
Aleksandar Kovacevic (Zdroj: SITA)

MELBOURNE - Druhé kolo tenisového turnaja Australian Open prinieslo poriadne kuriózny moment. V zápase Karena Khachanova (27) a Aleksandara Kovacevica (25) totiž jednu z výmen ukončil zberač loptičiek, kvôli čomu sa mala podľa pravidiel výmena opakovať. Druhý menovaný však ukázal športového ducha a bod venoval súperovi, keďže loptička z jeho rakety mierila do outu.

V druhom kole Australian Open sa proti sebe postavili Karen Khachanov a Aleksandar Kovacevic. Z víťazstva 3:1 na sety sa napokon tešil Khachanov, ktorý potvrdil rolu favorita a postúpil do tretieho kola, kde sa stretne s českým tenistom Tomášom Macháčom.

Karen Khachanov
Zobraziť galériu (2)
Karen Khachanov  (Zdroj: SITA)

Viac ako jeho víťazstvo však zaujal moment, ktorý sa stal v druhom sete. Po dobrom podaní Khachanova smeroval return Kovacevica do outu, kde však neskončil. Skôr, ako tam dopadol, totiž do výmeny vstúpil zberač loptičiek.

Podľa pravidiel sa mala výmena opakovať, čo okamžite avizovala aj empajrová rozhodkyňa. To sa však nepáčilo Khachanovovi, ktorý tak prišiel o jasný bod, proti čomu ostro protestoval. Celú situáciu vyriešil až jeho súper, ktorý napokon bod prenechal ruskému tenistovi. Jeho gesto ocenili nielen prítomní diváci, ale aj fanúšikovia na sociálnych sieťach.

Viac o téme: Aleksandar KovacevicKaren Khachanov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu