Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Oceľoví muži sa nedajú: Na pokraji vyradenia padol strašne šťastný gól

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Hokejisti HC Oceláři Třinec boli v semifinále play off českej extraligy na pokraji vyradenia. Po neuveriteľnom závere šiesteho duelu však majú stále šancu pridať do zbierky piaty titul v sérii.

Vo štvrtok ich od vyradenia delila jediná sekunda, no Daniel Voženílek v čase 59:59 min šťastným gólom spoza bránky vyrovnal domáci súboj so Spartou Praha na 1:1 a v predĺžení potom rozhodol David Cienciala, keď si asistenciu pripísal aj slovenský útočník Libor Hudáček. Postupujúceho určí až siedmy zápas v sobotu v Prahe (13.00 h).
      "Toto je príbeh celého tímu, pretože sme za tým išli a verili sme až do konca," povedal po zápase pre české médiá Voženílek. Ten sa v úplnom závere zápasu za nepriaznivého stavu dostal k puku za bránkou súpera a zostávalo mu jediné - pokúsiť sa ešte z nemožného uhla nahodiť puk smerom na brankára Jakuba Kovářa a dúfať. Vyšlo to, puk sa odrazil od Kovářa a zapadol za bránkovú čiaru. "Chvíľku predtým som sa pozrel na časomer a boli tam tri sekundy. Tak som veril, že som to stihol. Popravde, ani neviem, ako som to trafil. Ale myslím si, že to bolo od jeho boku. Tam majú brankári také miestečko, takže som sa rýchlo pozrel, kde stojí. Keď si nedá pozor, tak tam miesto je, takže to bol šťastný gól od boku. Bolo to síce mierené, ale strašne šťastné." Gól ešte museli s pomocou videa odobriť rozhodcovia, potom už vypukla v třineckej Werk aréne eufória.
      Třinec v zostave so siedmimi slovenskými hokejistami vyrovnal semifinále z 0:3 na 3:3 na zápasy a môže sa stať prvým tímom v histórii českej extraligy, ktorý otočí sériu štyrmi víťazstvami v rade.

Viac o téme: HokejOceláři Třinec
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu