Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strojca posledného ligového titulu Spartaka Trnava: Ďalší vyhadzov… Bývalí hráči mu poriadne naložili!

Nestor El Maestro Zobraziť galériu (2)
Nestor El Maestro (Zdroj: TASR)

SOFIA – V dobrom na neho spomínať rozhodne nebudú. Futbalový tréner Nestor El Maestro, ktorý sa nezmazateľným spôsobom zapísal do histórie Spartaka Trnava, si opäť musí baliť kufre. Tesne pred koncom sezóny ho totiž vyhodil bulharský tím CSKA Sofia. Na jeho osobu sa však po konci v klube zniesla poriadna kritika.

Srbského trénera s anglickým pasom pozná každý fanúšik slovenského futbalu. V roku 2018 získal so Spartakom Trnava ligový titul, ktorý bol pre klub prvým po dlhých 45-tich rokoch. Následne však z Trnavy odišiel a počas 6-tich rokov trénoval až 4 kluby. 

Nestor El Maestro
Zobraziť galériu (2)
Nestor El Maestro  (Zdroj: TASR)

Dvakrát pritom viedol bulharský tím CSKA Sofia, ktorý sa stal jeho nateraz poslednou trénerskou zastávkou. Tesne pred koncom súťaže ho totiž tím z hlavného mesta vyhodil, čo potvrdil samotný klub.

CSKA na svojich oficiálnych stránkach poďakoval El Maestrovi za jeho odvedenú robotu, avšak legenda bulharského futbalu Asparuh Nikodimov mu poriadne naložila. „Aj keď by som veľmi chcel, tak ho nemôžem nazvať kolegom. Nepáčil sa celej futbalovej komunite vrátane mňa. Jeho výsledky ukazujú, že ani po profesijnej stránke na tom nie je príliš dobre. História ukazuje, že CSKA je najsilnejší, keď sú pri kormidle ľudia, ktorí vedia, čo klub znamená. A to sú väčšinou Bulhari," povedal bývalý futbalista a tréner.

Poslednou kvapkou bola pre vedenie víkendová prehra 1:2, po ktorej El Maestro tvrdil, že viacero jeho hráčov bojovalo s virózou. Na to zareagoval bývalý hráč tímu Krasimir Chomakov. „El Maestro po zápase povedal, že v tíme bol vírus. Myslím, že tento vírus je v tíme, odkedy prišiel El Maestro. Bohužiaľ, liek nemáme. Akokoľvek nepríjemne to znie, je to tak," uviedol Chomakov.

Viac o téme: Nestor El Maestro
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu