Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Barcelona na chvoste! Podľa Xaviho bol výsledok zápasu nespravodlivý

(Zdroj: TASR/AP Photo/Manu Fernandez)

Futbalisti Realu Madrid majú po El Clasicu titul v španielskej lige na dosah. V nedeľu dokázali v prestížnom súboji na domácej pôde dvakrát zmazať náskok Barcelony a Jude Bellingham im gólom v nadstavení na 3:2 zabezpečil 11-bodový náskok na čele tabuľky.

Šesť kôl pred koncom teda boj o obhajobu už považuje za stratený aj kouč Barcelony Xavi Hernandez, podľa ktorého je však výsledok nespravodlivý a absenciu gólovej technológie v La Lige označil za hanbu.
      "Ak chceme byť najlepšou ligou na svete, potrebujeme aj v tomto napredovať a takúto technológiu musíme mať. Je to hanba," vrátil sa po zápase Xavi k momentu z 28. minúty za stavu 1:1, keď Lamine Yamal po rohovom kope loptu šikovne tečoval a brankár domácich Andrij Lunin ju možno vytiahol už spoza bránkovej čiary. Arbitri však ani po dlhom skúmaní s pomocou VAR nedokázali potvrdiť, že lopta bola celým objemom za čiarou, a tak sa pokračovalo za nezmeneného stavu. "Deň pred zápasom som vyjadril nádej, že rozhodca neurobí žiadnu chybu a že zostane v tomto šlágri nepovšimnutý, ale nič z toho sa nestalo. Nebol to spravodlivý výsledok. Všetci to videli," zdôraznil Xavi. K spornej situácii sa vyjadril a brankár Marc-Andre ter Stegen: "Je to hanba pre futbal, nemám slov. V tomto svete sa točí toľko peňazí a chýbajú na to, čo je najdôležitejšie."
      Xavi však jedným dychom vyzdvihol aj vydarenú ligovú kampaň Realu Madrid, ktorý zatiaľ prehral v tomto ročníku najvyššej súťaže jediný duel ešte v septembri s Atleticom Madrid a odvtedy nenašiel premožiteľa v 26 ligových stretnutiach: "Real má mimoriadnu sezónu s jedinou prehrou. K tomu mu treba zagratulovať, titul má prakticky vo vrecku. Samozrejme, že to nevzdáme, kým malá šanca žije, ale už je vlastne rozhodnuté. Za náš výkon sme si dnes určite zaslúžili viac. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať, ale nedá sa nič robiť." Barcelona teda s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí sezónu bez zisku akejkoľvek trofeje, v Lige majstrov vypadla minulý týždeň vo štvrťfinále s PSG po domácej prehre 1:4.

Viac o téme: FutbalLa LigaXavi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu