Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Koniec víťaznej šnúry PSG: Španieli sa ich porážkou priblížili k Lige majstrov

(Zdroj: TASR/AP Photo/Aurelien Morissar)

Futbalisti FC Barcelona ukončili 27-zápasovú sériu Paríža St. Germain bez prehry a priblížili sa k postupu do semifinále Ligy majstrov.

Parížania v úvodnom štvrťfinálovom dueli na začiatku druhého polčasu otočili z 0:1 na 2:1, no trénerovi Barcelony Xavimu Hernandezovi potom vyšli striedania. Po skvelej prihrávke uzdraveného Pedriho vyrovnal svojím druhým gólom Raphinha a po rohu Ilkaya Gündogana hlavou rozhodol o triumfe 3:2 Andreas Christensen.
      Dán, ktorý bol v Parku princov na ihrisku iba niekoľko sekúnd, si dal pekný darček k 28. narodeninám. "Som veľmi hrdý na celé mužstvo. Dosiahli sme veľké víťazstvo proti jednému z najsilnejších tímov sveta, ktorý bol po štvrťfinálovom žrebe favoritom na postup. Sme však iba v polovici, čaká nás ešte náročná odveta. Parížania sú vonku nebezpeční a pôjdu do zápasu s cieľom zmazať jednogólové manko," zdôraznil Xavi.
       Kouč hostí vyzdvihol defenzívu Barcelony: "Hlavne v prvom polčase sme hrali v obrane výborne, účinne sme uplatňovali vysoký pressing a dokázali sme ustrážiť Kyliana Mbappeho. Chalani si uvedomovali, že po dlhom čase majú možnosť hrať štvrťfinále Ligy majstrov a ukázať, že sú schopní konkurovať tým najlepším. Hrali s veľkým sebavedomím." Kľúčovou postavou Barcelony bol Raphinha, ktorý hýril aktivitou a pre bránku Parížanov predstavoval neustálu hrozbu. Už v úvode mohol potrestať chybu Gianluigiho Donnarummu. V 37. minúte po ďalšom zaváhaní gólmana PSG otvoril skóre strelou do odkrytej bránky.

Viac o téme: BarcelonaPSGFutbal
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu