Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Iveta na VOYO: Boj s démonmi, snaha o návrat a najdôležitejší muž jej života

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Archiv TV Barrandov / Martin Hykl, David Kundrát)

Na Voyo mieria posledné epizódy minisérie Iveta. Prvú časť tretej série úspešného Voyo Originálu nájdu diváci na Voyo v premiére už v piatok 10. mája. Ďalšie dve epizódy pribudnú vždy v nasledujúce piatky – 17. a 24. mája.

Trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla sa Ivetin svet zmenil na nepoznanie. Jej albumy sa nepredávajú ako predtým, ale Iveta verí, že bude zase spievať. Má za sebou neúspešné manželstvo, no stále dúfa, že tá pravá láska na ňu čaká. A predovšetkým má vedľa seba toho, na kom jej záleží najviac – svojho dospievajúceho syna. To kvôli nemu chce vyhrať boj s vlastnými démonmi. Je to on, kto pri nej stojí, aj keď sa jej nedarí a bulvár čaká na každú jej chybu. Áno, kedysi chcela byť slávna. Teraz chce obyčajný život. Pre Artura, pre seba. Prvú časť tretej série úspešného Voyo Originálu nájdu diváci exkluzívne na Voyo v premiére už v piatok 10. mája. Ďalšie dve epizódy pribudnú vždy v nasledujúce piatky – 17. a 24. mája.

Iveta na VOYO: Boj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Voyo Originál)

„Sme hrdí na to, čo sa stalo, čo sa podarilo. Zároveň všetci cítime, že teraz je najvyšší čas to ukončiť,“ hovorí scenárista a režisér Michal Samir, ktorý s Ivetou Bartošovou strávil takmer dekádu. O tretej sérii ďalej hovorí: „Vždy som si myslel, že bude o nej a o Josefovi Rychtářovi, ale už pri písaní série som prišiel na to, že to tak nie je a hlavným mužom tejto fázy jej života je syn Artur. Veľa vecí, veľa afér, veľa ľudí je v seriáli vynechaných. To je zámer. Zásadné je mať pre každú sériu práve kľúčového muža jej života. Prvá séria bola o Petrovi Sepešim, druhá o Ladislavovi Štaidlovi a tretia je práve o Arturovi.“ Artura Štaidla v sérii Iveta stvárnil Karel Šimek. „To nie je prvá veľká rola, to je prvá rola vôbec a ja som si až na pľaci uvedomil, čo som to tomu chlapcovi urobil,“ hovorí k jeho obsadeniu Michal Samir. Predstaviteľka Ivety Anna Fialová ho dopĺňa: „Na to, že nikdy nehral, tak naozaj klobúk dole. Mňa samotnú často dosť rozhodilo, keď sme spolu točili nejaké nešťastné scény. Musím priznať, že ma párkrát skutočne rozplakal. Predviedol neuveriteľný výkon.“

Iveta na VOYO: Boj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: VOYO)

„Bolo by jednoduché sa v poslednej sérii pustiť do moralizovania, ale práve tomu sme sa chceli vyhnúť. Pre mňa je záver Ivety o boji so závislosťami – či už od alkoholu alebo toxických vzťahov. A tiež o strachu požiadať o pomoc. Verím, že vidieť niekoho, komu sa pomoci nedostalo, môže fungovať aj tak, že my ostatní o ňu už požiadať skúsime,“ zhŕňa producentka a kastingová režisérka Maja Hamplová z Barletta Productions. „Robilo to so mnou rôzne veci. Mám za sebou aj ťažké natáčacie dni, keď vám tá ťarcha na pleciach, chtiac nechtiac, zostane aj po odložení role. Zle sa vám spí, ste emočne rozhodení. Skrátka, niekedy toho na mňa bolo trochu veľa. V predchádzajúcich sériách boli situácie, ktoré som potrebovala skutočne pochopiť a vždy sa mi napokon podarilo dostať sa k tomu výsledku. Pochopiť ju, Ivetu. V tej záverečnej sérii doteraz niektorým veciam nerozumiem. Napríklad aké strašné musí byť vaše trápenie, že ste schopní si vziať život, hoci tu necháte vymodleného syna, ktorého nadovšetko milujete. Túto vnútornú časť si stále ešte neviem dostatočne predstaviť. Aj o tom pre mňa bola tretia séria. O objavovaní neskutočnej lásky, ktorú ku svojmu dieťaťu cítila,“ hovorí predstaviteľka Ivety Bartošovej Anna Fialová.

Iveta na VOYO: Boj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: VOYO)

Jej seriálového manžela Josefa Rychtářa stvárnil David Prachař: „Scenár bol dobrý, nemusel som nič prerábať, pretože moje scény boli jednoznačne a výborne napísané. Mali aj humor. O to som stál. V niečom bol Josef Rychtář aj dojemný, ako sa o Ivetu staral a myslel si, že dokáže tú psychickú chorobu zlomiť, čo je vlastne nemožné. On to však tak myslel a z toho scenára bolo cítiť, že tam nejaká dobrá vôľa z jeho strany bola. Nikto nie je taký čiernobiely.“ V poslednej sérii Ivety sa ďalej objaví Filip Rajmont ako niekdajší kráľ bulvárnych médií Pavel Novotný so svojou podriadenou novinárkou a tiež Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková stvárni Gábininu zásadnú konkurenciu, bulvárnu novinárku Simonu. V úlohe Ivetinej mamičky Svatavy Bartošovej sa vráti Alena Mihulová.

Iveta na VOYO: Boj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: VOYO)

Epizóda 1 (Lásko, lásko) Leto 2011. Trinásť rokov od rozchodu s Ladislavom Štaidlom. Dvanásť rokov od posledného úspešného albumu. Iveta sa práve rozišla s partnerom a každý jej krok je sledovaný bulvárom, verejnosťou a súdom. Napriek tomu je šťastná – je mamou na plný úväzok. Len nesmie urobiť žiadnu chybu. Epizóda 2 (Léto) Iveta má nového priateľa Josefa, svoju vlastnú televíznu šou a nevzdáva boj o syna Artura. Všetko však komplikuje jej závislosť od alkoholu. Josef chce, aby sa liečila, ona chce pokoj a more. Rozhodne sa pre radikálny krok a zavolá človeku, ktorý jej kedysi ponúkol pomoc. Epizóda 3 (Tichá píseň) Budem zase spievať! Iveta abstinuje a cvičí, robí všetko, aby sa vrátila na pódiá. Comebackový koncert sa blíži a Josef chce byť tým, kto zaistí, že prebehne bez problémov. Príchodu Ivetinho najväčšieho ctiteľa však nezabráni.

 

 

 

Viac o téme: IvetaMinisériaVOYO
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu