Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

PSG si zahrá Ligu majstrov: Vďaka Mbappemu rozdrvili Barcelonu

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe (Zdroj: TASR/AP Photo/Emilio Morenatti)

Futbalisti Paríža St. Germain si po trojročnej prestávke opäť zahrajú semifinále Ligy majstrov. Vo štvrťfinálovej odvete triumfovali na pôde FC Barcelona 4:1 a živia šancu získať prvýkrát v histórii prestížnu trofej.

Kľúčovým momentom bolo vylúčenie uruguajského obrancu Ronalda Arauja v 29. minúte za stavu 1:0 pre Barcelonu.
      Zásluhou Ousmaneho Dembeleho s Vitinhom Parížania zmazali jednogólové manko z Parku princov (2:3) a po dvoch presných zásahoch Kyliana Mbappeho odplatili súperovi osemfinálové vyradenie z marca 2017. Barcelona vtedy po prehre 0:4 vo Francúzsku zvíťazila v odvete na Camp Nou 6:1 v zápase s označením "La Remontada", keď v závere vsietila tri góly. Trénerom Barcelony bol vtedy súčasný kouč PSG Luis Enrique, pre ktorého mala konfrontácia s bývalým klubom špeciálny náboj.
      Po postupe francúzskeho šampióna medzi elitné kvarteto LM Enrique vyzdvihol prínos Mbappeho. "Klobúk dolu pred výkonom Kyliana. Počas celého zápasu skvele napádal obrancov Barcelony počas rozohrávky a pre bránku domácich predstavoval neustálu hrozbu. Takto má hrať líder tímu. V odvete to s nami nevyzeralo dobre, po vylúčení Arauja sme sa však dokázali maximálne skoncentrovať a využiť početnú výhodu," zdôraznil Enrique pre akreditované médiá.
      Parížanov čaká v semifinále Borussia Dortmund, s ktorou sa stretli už v základnej skupine. Doma zvíťazili 2:0 a vo Vestfálsku remizovali 1:1. "Mojím snom je vyhrať Ligu majstrov s Parížom. V roku 2020 sme boli blízko k zisku trofeje, no v lisabonskom finále sme prehrali s Bayernom Mníchov (0:1). Teraz sme prekonali silnú prekážku v podobe Barcelony a musíme urobiť ešte jeden krok k tomu, aby sme si zahrali vo Wembley," uviedol Mbappe.

Viac o téme: FutbalPSGMbappe
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu