Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V zápase Dallasu proti Vegas hviezdou Čech Faksa: Zranil sa, vrátil sa a exceloval

(Zdroj: TASR/AP Photo/Brandon Wade)

Hokejisti Dallasu zvíťazili v rozhodujúcom siedmom stretnutí 1. kola play off NHL nad obhajcom titulu Vegas 2:1. Celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy.

Rozhodujúci gól Stars vo štvrťfinálovej sérii Západnej konferencie zaznamenal v úvode tretej tretiny Radek Faksa. Dallas čaká v ďalšom kole vyraďovacej časti Colorado. Štart do semifinálovej série Východnej konferencie sa vydaril hráčom New Yorku Rangers, ktorí zdolali Carolinu 4:3.
      Stars viedli od 15. minúty, keď chybu hostí v rozohrávke využil Wyatt Johnston a prekonal Adina Hilla. Golden Knights v druhej časti vyrovnali, Michael Amadio našiel pred bránkou Bretta Howdena - 1:1. Hrdinom duelu bol však Faksa, ktorý už po 44 sekundách tretej časti skóroval bekhendom z pravého kruhu. Český útočník pre zranenie vynechal predchádzajúce štyri stretnutia v sérii.
      Víťaz základnej časti Rangers úspešne zvládol prvý zápas s Carolinou. Mika Zibanejad zaznamenal dva góly a asistenciu, Vincent Trocheck mal bilanciu 1+1 a Chris Kreider si pripísal dve asistencie. Brankár Igor Šesťorkin dosiahol 22 zákrokov. Za hostí sa presadil Jaccob Slavin, Martin Nečas a Seth Jarvis. Sebastian Aho mal dve asistencie. Druhý duel série je na programe opäť na ľade Rangers v noci na stredu (1.00 SELČ).
 

Viac o téme: DallasHokej1. kolo play off NHL
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu