Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Už si v kuchyni neviete poradiť? RTVS vám ponúka zaručené návody

Peter Zobraziť galériu (2)
Peter "Šarkan" Novák v relácii Veľkou lyžicou (Zdroj: RTVS)

Premiéry obľúbených gastronomických cestopisov: V piatok zavedie divákov relácia Cestou necestou na Tenerife. V nedeľu sa zaujímavé informácie o cesnaku dozvedia v relácii Veľkou lyžicou.

RTVS odvysiela ďalšie premiérové epizódy obľúbených gastronomických cestopisov Cestou necestou a Veľkou lyžicou. Gastronomická cestopisná relácia Cestou necestou divákom predstavuje nové i dobre známe svetové lokality a s nimi spojené miestne tradície, kultúru a gastronómiu. Kulinárium slovenských potravín Veľkou lyžicou naopak divákom ukazuje cestu jednotlivých ingrediencií na Slovensko, ich lokálne pestovanie, zaujímavosti a unikátne recepty, ktoré oživia každú domácnosť. Premiérovú epizódu Cestou necestou zo španielskeho Tenerife uvidia diváci už v piatok 9. februára o 21.50 h na Jednotke a zaujímavosti o cesnaku sa dozvedia v premiére relácie Veľkou lyžicou v nedeľu 11. februára o 18.15 h rovnako na Jednotke. Nová séria relácie Cestou necestou ponúka divákom 10 premiérových epizód. Z Ugandy sa štáb tento týždeň presunie na Tenerife.

Peter
Zobraziť galériu (2)
Peter "Šarkan" Novák v relácii Veľkou lyžicou  (Zdroj: RTVS)

Ostrov vytvorila sopka pred 10 miliónmi rokov a pôvodne ho obýval africký jaskynný kmeň Guančovia. Kráter sopky rozdeľuje ostrov na dve časti, kultúrny sever a turistický juh. Bývanie pri mori a pracovná príležitosť sem pred 3 rokmi priviali aj Dalibora z Trenčína. Premiérovú epizódu Cestou necestou uvidia diváci už v piatok 9. februára o 21.50 h. Tento týždeň sa Peter „Šarkan“ Novák a Octavia McKenzie budú venovať cesnaku. Octavia sa zapojí do jeho sadenia a naučí sa ho aj nakladať do medu. Šarkan sa vyberie na východ Slovenska za kreatívnym šéfkuchárom Gabom Kocákom, od ktorého dostane nejeden zaujímavý cesnakový tip. A za asistencie Ondreja Kandráča a jeho huslí predstaví aj obec Smolník. Premiérovú epizódu kulinária slovenských potravín Veľkou lyžicou ponúkne RTVS v nedeľu 11. februára o 18.15 h na Jednotke.

Viac o téme: CesnakRTVSGastro relácie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu