Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

RTVS chystá NOVÚ kulinársku šou: TOTO bude UNIKÁTNE!

Peter Zobraziť galériu (14)
Peter "Šarkan" Novák v relácii Veľkou lyžicou (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Peter „Šarkan“ Novák je ostrieľaný moderátor a spevák. Už 4. februára sa objaví v RTVS v novej relácii Veľkou lyžicou, kde bude nielen spovedať hostí, ale sa veselou formou zapájať aj do varenia.

Veľkou lyžicou je gastronomická zábavno-vzdelávacia relácia, ktorá v každej epizóde predstaví cestu jednotlivých ingrediencií na Slovensko, ich lokálne pestovanie, zaujímavosti a unikátne recepty, ktoré oživia každú domácnosť. V prvej sérii sa tak diváci dozvedia všetko o cibuli, cesnaku, fermentovanej zelenine, hubách, vajciach, rybách z jazier, a mnohých ďalších surovinách, ale navštívia aj tradičnú slovenskú zabíjačku.

Reláciou budú divákov sprevádzať dvaja moderátori a prieskumníci Peter „Šarkan“ Novák a juhoafričanka Octavia McKenzie, ktorá miluje varenie a spoznávanie nových chutí. Návštevy na farmách u lokálnych pestovateľov, či chovateľov predstavia divákom aj zákutia celého Slovenska, ktoré môžu byť novou inšpiráciou na výlet. „Neverila by som, že je na Slovensku toľko ľudí, ktorí venujú svoje srdce farmárčeniu, dokonca je medzi nimi veľa mladých ľudí. Okrem toho je to pre mňa výborná príležitosť cestovať po celom Slovensku a spoznať nové miesta, zlepšiť si slovenčinu a naučiť sa mnoho zaujímavých vecí o slovenských tradíciách,“ hovorí Octavia. A prečo prijal ponuku Šarkan? „Jedlo milujem aj na tanieri, ale baví ma aj celá tá cesta k nemu od záhrady po jeho prípravu. Varím veľmi rád, ale ešte radšej ochutnávam a užívam si dobrodružstvo a atmosféru s ľuďmi, pre ktorých je jedlo vášeň a stred vesmíru. Verím, že si diváci oddýchnu pri pokojnom tempe nášho putovania Slovenskom za dobrým jedlom, surovinami, výnimočnými ľuďmi, ale že sa aj, rovnako ako my, mnoho nového dozvedia a naučia,“ hovorí moderátor.

RTVS chystá NOVÚ kulinársku šou: TOTO bude UNIKÁTNE! (Zdroj: NL/Martin Bublavý)

Medzi hosťami sa predstavia etablovaní kuchári ako napríklad Dano Hrivňák, Gabo Kocák, či Tomáš Lysý, známe osobnosti so vzťahom ku gastronómii ako napríklad Martin „Pyco“ Rausch, Martin Nikodým, či Naty Žúreková a mnohí ďalší.

Prvá epizóda novej relácie Veľkou lyžicou sa vysiela v nedeľu 4. februára o 18.15 na Jednotke a k jej sledovaniu vás pozýva aj Octavia týmito slovami: „Tak, ako hlavný hrdina z poviedky Martina Kukučína - Veľkou lyžicou objavoval svet, pridajte sa aj vy k nám v objavovaní tajomstiev a zaujímavostí slovenskej gastronómie, ingrediencií a ľudí, ktorí za nimi stoja. Bude to stáť za to!“

Galéria: RTVS chystá NOVÚ kulinársku šou: TOTO bude UNIKÁTNE!

Viac o téme: RTVSPeter Šarkan NovákŠarkanVeľkou lyžicou
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu