Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Premiér Fico: Médiá sa musia zamyslieť nad kvalitou politických relácií, pustil sa aj do JOJky

Janka Krescanko Dibáková
Zobraziť galériu (2)
Janka Krescanko Dibáková (Zdroj: TV JOJ 24)

Premiér Robert Fico sa obul do moderátorky Janky Krescanko Dibákovej. Tá na sociálnej sieti Facebook uviedla, že sa štvrtková relácia politickej diskusnej relácie Na hrane neuskutoční, pretože moderátorka čoraz ťažšie dostáva do diskusnej relácie hostí.

„Portfólio koaličných zástupcov sa nám dramaticky zúžilo. A budem ešte otvorenejšia – istý politik istej strany mi včera otvorene povedal “nebudeme k Vám chodiť, lebo u Vás politicky nič nezarobíme”,“ uviedla moderátorka. Podľa nej majú politici často veľký problém čeliť kritickým otázkam, keďže dezinfoscéna im dáva nekritický priestor, kde sa môžu vyjadrovať bez oponenta. „Smerujeme do situácie, ktorá je dlhodobo neudržateľná, kedy inštitút prázdneho kresla použijeme, ale nebudeme ho môcť použiť 5 alebo 10krát. Áno, komerčná televízia nemusí mať diskusnú reláciu, ktorá má s hosťami problém v každom volebnom období. Nemusíme diskutovať vôbec, len sledovať videá politikov a spindoctorov na sociálnych sieťach, hltať reči len tých svojich a nevystavovať politikov konfrontáciám – a voličov stretom s pravdou o tých “ich“," píše Dibáková. Hosťom relácie mal byť minister životného prostredia Tomáš Taraba zo SNS a predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa z SaS.

Na jej status reagoval premiér Robert Fico, ktorý sa obul do Dibákovej a obvinil ju. „Moderátorka TV JOJ moderujúca politickú diskusnú reláciu Na hrane, ktorú mimochodom už nikto nepozerá, sa vysťažovala, že nevedela zohnať hostí do svojej relácie, a preto ju včera večer musela zrušiť. Samozrejme, že redaktorka si svoje zlyhanie vysvetlila po svojom. Všetci politici sú idioti, len ona je lietadlo,“ napísal Fico. „Redaktori, ako je pani Dibáková, by sa mali zamyslieť predovšetkým nad tým, kam dostali slovenskú žurnalistiku. Tzv. mainstreamové média, medzi ktoré sa TV JOJ zaraďuje, sa budú musieť touto situáciou, ktorú spôsobili ich novinárski politruci zaoberať, ak nechcú, aby sa im úplne rozpadla štruktúra politických diskusií,“ píše Fico. Politici už dlhšie odmietajú komunikovať napríklad s Markízou, kritizovali RTVS a na rade je aj TV Joj.

Premiér Fico: Médiá sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ramon Leško)

Viac o téme: KritikaRobert FicoJanka Krescanko Dibáková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu