Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Milión slovenských divákov čakal na meno nového prezidenta s TV Markíza

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Úspešné boli aj online streamy na spravodajskom portáli TVNOVINY.sk. Naživo dosiahli dokopy takmer 40-tisíc videní, čo je v rámci meraní webu absolútny rekord.

Slovensko má za sebou 2. kolo prezidentských volieb a najviac divákov čakalo na jeho výsledky v spoločnosti mimoriadnej relácie Prezident 2024: Volebná noc na obrazovkách televízie Markíza. Druhá časť takmer štvorhodinového televízneho maratónu sa v sobotu 6. apríla 2024 so začiatkom po 21:50 hod. stala v oboch hlavných cieľových skupinách jednoznačne najsledovanejším programom dňa na celom slovenskom televíznom trhu. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 dosiahla hlavná časť relácie Prezident 2024: Volebná noc v rámci včerajšieho dňa najvyšší rating 8,1 % a trhový podiel 33,2 %. Druhý najsledovanejší špeciál Voľby prezidenta 2024 - Volebná noc zaznamenal na Jednotke RTVS v čase po 21:40 hod. v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 11,1 %. Druhú časť volebnej noci, v rámci ktorej sa diváci a diváčky dozvedeli, že novým slovenským prezidentom sa stane Peter Pellegrini, na obrazovkách trhového lídra sledovalo v sobotný večer v priemere 420-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom aspoň na tri minúty si ju zapol 1 018 000 divákov (AvRch v CS 12+).

Milión slovenských divákov čakal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Moderátor Michal Kovačič privítal v štúdiu politického komentátora Mariána Leška a sociológa, riaditeľa agentúry Focus Martina Slosiarika, ktorí počas celej volebnej noci analyzovali a komentovali priebežné výsledky volieb. Redaktori a redaktorky spravodajstva sa naživo hlásili z volebných centrál oboch prezidentských kandidátov – Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho – s aktuálnymi informáciami a prvými reakciami. Z druhého štúdia do vysielania vstupoval redaktor Adel Ghannam, ktorý divákom TV Markíza prezentoval priebežné výsledky volieb prostredníctvom špeciálnej mapy Slovenska. Tá sa zafarbovala podľa toho, ktorý kandidát v danom okrese vyhráva. Zároveň so svojím tímom sprostredkúval informácie a živé reakcie zo sociálnych sietí. Priamo spred Prezidentského paláca v Bratislave sa počas celého vysielania hlásila moderátorka Zuzana Čimová, ktorá divákom prezentovala výsledky volieb prostredníctvom divácky atraktívnej tzv. augmentovanej reality - virtuálnej grafiky premietanej do reálneho prostredia.

Milión slovenských divákov čakal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

„Voľby sú nielen sviatkom demokracie, ale zakaždým aj mimoriadnou a ostro sledovanou spravodajskou udalosťou. Dlhé týždne sme pracovali na tom, aby sme tieto prezidentské voľby divákom a diváčkam TV Markíza sprostredkovali ešte lepšie, zaujímavejšie a modernejšie, než boli doteraz zvyknutí. Vyvrcholením nášho úsilia bol utorkový finálový diskusný duel oboch postupujúcich prezidentských kandidátov z Primaciálneho paláca a včerajšia napínavá volebná noc. Fantastické výsledky sledovanosti a divácka spokojnosť sú pre nás veľkým zadosťučinením a dôkazom toho, že celý spravodajský tím odviedol špičkovú profesionálnu robotu,“ zhodnotil Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza. V netradičnej podobe a vo volebnom grafickom obale sa aj včera predstavili večerné Televízne noviny o 19:00 hod. s moderátorskou dvojicou Viktor Vincze a Zuzana Čimová. Nesedeli však spolu v štúdiu v Záhorskej Bystrici, ale Zuzana Čimová vstupovala do vysielania spred Prezidentského paláca, odkiaľ divákom pripomenula svoju úlohu počas volebnej noci a uviedla príspevky týkajúce sa volieb. Televízne noviny sa v sobotu v oboch hlavných cieľových skupinách stali celkovo najsledovanejšou hlavnou spravodajskou reláciou v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V cieľovej skupine 13-55 dosiahlo včerajšie vydanie rating 6,2 % a trhový podiel 25,0 %. K obrazovkám TV Markíza pritiahli celkovo 372-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom dosah mali na 424-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Úspešné boli aj živé vysielania na spravodajskom portáli TVNOVINY.sk. 

 

Viac o téme: VoľbyVýsledkySledovanosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu