Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovákom sa ešte stále chce tancovať: V nedeľu letelo Let's Dance a Na telo

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Ďalšie najvyššie priečky v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadili večerné spravodajské relácie TV Markíza, zabodovali aj menšie stanice Dajto a Markíza KRIMI.

Obľúbená tanečná šou Let's Dance si v nedeľu 14. apríla 2024 opäť podmanila divákov televízie Markíza. Siedmy priamy prenos sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 dosiahol rating 7,5 % a trhový podiel 30,0 %. Konkurenčný seriál Iveta na TV Joj získal podiel na trhu 9,3 % v rovnakej cieľovej skupine, nasledujúci film 2Bobule trhový podiel 7,7 %. Súťažná šou Duel šampiónov si na Jednotke RTVS pripísala podiel na trhu 11,0 % a nadväzujúci film Príliš vzdialený most 3,6 %. Let's Dance videlo 515-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania šou zasiahla 904-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Ako špeciálna porotkyňa sa predstavila víťazka 1. série z roku 2006 Zuzana Fialová, ktorá Let's Dance medzičasom už aj moderovala a bola tiež členkou poroty, a šiestou dvojicou, ktorá musela súťaž opustiť, sa na základe bodovania poroty a diváckeho SMS hlasovania stal dlhoročný redaktor Televíznych novín Ján Tribula a jeho tanečná partnerka Natália Glosíková.

Slovákom sa ešte stále
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Najsledovanejším spravodajským programom dňa sa v nedeľu v oboch hlavných cieľových skupinách stala relácia Počasie. V cieľovej skupine 13-55 si pripísala rating 7,1 % a trhový podiel 24,1 %. Aktuálne informácie o počasí videlo na Markíze 427-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Tretie a štvrté miesto v nedeľnom rebríčku sledovanosti patrilo v cieľovej skupine 13-55 ďalším večerným spravodajským reláciám Televízne noviny (rating 6,3 %, share 24,0 %) a Športové noviny (rating 6,1 % / share 19,8 %). Súhrn najdôležitejších udalostí dňa z domova i zo sveta na obrazovkách trhového lídra uprednostnilo 385-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom dosah mali Televízne noviny až na 662-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Najsledovanejšou politickou diskusiou na trhu sa aj napriek bojkotu zo strany vládnej koalície stala relácia Na telo, ktorá v cieľovej skupine 13-55 zaznamenala rating 4,8 % a trhový podiel 28,1 %, pričom v nedeľnom rebríčku sledovanosti obsadila šiestu priečku. Moderátor Michal Kovačič diskutoval iba s predsedom KDH Milanom Majerským, keďže minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš dohodnutú účasť v relácii odvolal. TV Markíza preto uplatnila tzv. inštitút prázdneho kresla. V druhej časti Na telo sa stretli podporovatelia Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka – Jozef Banáš a Milan Kňažko.

Slovákom sa ešte stále
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Včerajšie vydanie Na telo s netradičnou zostavou hostí pritiahlo k obrazovkám 343-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v čase vysielania zasiahlo až 563-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Aj v tejto univerzálnej cieľovej skupine išlo o najsledovanejšiu politickú tolkšou na trhu. V rebríčku sledovanosti menších staníc sa v rámci nešportových programov najvyššie umiestnil akčný triler Ava: Bez súcitu (rating 2,0 %, share 6,7 % v CS 13-55) na stanici Dajto a obľúbený český kriminálny seriál Špecialisti (rating 1,7 %, share 5,3 % a rating 1,9 %, share 8,4 % v CS 13-55) na Markíza KRIMI. Skupina Markíza (Markíza, Doma, Dajto, Markíza KRIMI) bola v nedeľu v komerčne podstatnej cieľovej skupine 13-55 silným trhovým lídrom celodenne (share 30,6 %) aj v prime-time 19:00-23:00 (share 37,0 %). Aj TV Markíza bola lídrom trhu celodenne (share 20,4 %) aj v prime-time 19:00-23:00 (share 25,3 %).

 

Viac o téme: Let´s DanceNa teloSledovanosť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu