Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Voyo prináša divákom minisériu o československej popovej ikone

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Prvých šesť epizód série, ktorá mapuje dve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon, uvedie TV Markíza v exkluzívnej televíznej premiére počas troch sobotných večerov.

Televízia Markíza mimoriadne zaraďuje do vysielania životopisnú minisériu Iveta z dielne Voyo Originál. Prvých šesť epizód série, ktorá mapuje dve dekády života a kariéry jednej z najslávnejších československých popových ikon, uvedie v exkluzívnej televíznej premiére počas troch sobotných večerov, vždy v dvoch častiach za sebou so začiatkom o 20:30 hod., a to už od zajtrajšieho večera, soboty 20. apríla 2024. Už o pár dní uplynie presne desať rokov, odkedy nás navždy opustila československá spevácka legenda Iveta Bartošová. V rovnakom mesiaci by sa dožila 58 rokov. Práve preto sa diváci a diváčky TV Markíza môžu tešiť na špeciálne uvedenie dvoch trojdielnych sérií úspešnej životopisnej minisérie Iveta. „Mimoriadnou televíznou premiérou jedného z našich najúspešnejších Voyo Originálov si chceme v prvom rade uctiť pamiatku nezabudnuteľnej speváckej legendy Ivety Bartošovej, ktorá sa nezmazateľne zapísala do histórie populárnej hudby a ktorej tvorba ovplyvnila životy mnohých Čechov a Slovákov,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Voyo prináša divákom minisériu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Voyo)

Miniséria scenáristu a režiséra Michala Samira sleduje príbeh začiatku kariéry Ivety Bartošovej a jej vzťahu s hudobníkom Petrom Sepéšim v osemdesiatych rokoch 20. storočia. Ivetin (Anna Fialová) príbeh rozpovie od prvých speváckych krokov v rodných Beskydách, kedy spolu so svojou sestrou Ivanou (Eliška Křenková) začína navštevovať školský zbor, cez prelomové vystúpenie na festivale Mladá píseň v Jihlave, jej partnerstvo s Petrom Sepéšim (Vojtěch Vodochodský) a vznik kolosálneho hitu Knoflíky lásky. Zo dňa na deň sa z oboch spevákov stáva národom milovaný pár. Okrem exponovaného vzťahu so speváckym kolegom sa miniséria zameriava aj na Ivetin rodinný život, jej rodičov Svatavu a Karla hrajú Alena Mihulová a Miroslav Hanuš.

Voyo prináša divákom minisériu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Voyo)

Popri výnimočnej televíznej premiére minisérie Iveta sa diváci a diváčky Markízy môžu tešiť aj na trojdielnu dokumentárnu sériu Málo mě znáš, ktorá zavŕši mimoriadne vysielanie v sobotu 4. mája 2024. Dokument, okrem mnohých výpovedí kolegov a priateľov Ivety Bartošovej, prinesie aj osobné spomienky Artura Štaidla na svoju mamičku a autentický pohľad na fungovanie československého šoubiznisu.

 

Viac o téme: IvetaSeriálPopová ikona
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu