Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Markíza má dôvod na radosť: Boduje Na nože s Dunajom, k vašim službám

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TV Markíza)

Rodinný seriál Mama na prenájom dosiahol v utorok tretí najvyšší tohtoročný podiel na trhu. Zabodovali aj večerné spravodajské relácie TV Markíza.

Kuchárska reality šou Na nože, kde renomovaný šéfkuchár Martin Novák podáva pomocnú ruku reštauráciám, ktoré sa ocitli v problémoch, opäť potvrdila status diváckeho hitu. V oboch hlavných cieľových skupinách sa úspešný formát v stredu 1. mája 2024 stal najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 si jedenásta tohtoročná premiérová epizóda Na nože pripísala tretí najvyšší rating 9,4 % a tretí najlepší trhový podiel 33,7 %. Konkurenčný film Pretty Woman na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine zaznamenal podiel na trhu 15,4 %. Galavečer 20 rokov Slovenska v Európskej únii zaujal na Jednotke RTVS 4,0 % z divákov pri obrazovkách. Na nože obzvlášť zabodovalo v cieľovej skupine mladých žien vo veku od 13 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania šou zabezpečili trhový podiel až 64,4 %. Ďalšiu zaujímavú premiérovú časť o poľovníckej reštaurácii Silvanus v Kremnici si pozrelo 499-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je doposiaľ druhý najvyšší počet od vlaňajšieho štartu šou. V čase vysielania malo Na nože dosah až na 681-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Markíza má dôvod na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Najsledovanejšími stredajšími spravodajskými programami sa v oboch hlavných cieľových skupinách stali večerné relácie TV Markíza – Počasie (rating 6,5 %, share 27,2 % v CS 13-55) a Televízne noviny (rating 6,2 %, share 29,0 % v CS 13-55). V univerzálnej cieľovej skupine 12+ sledovalo aktuálne informácie o počasí na obrazovkách Markízy celkovo 432-tisíc divákov. Súhrn najdôležitejších udalostí dňa z domova i zo sveta v Televíznych novinách si nedalo ujsť 415-tisíc divákov, zasiahol dokonca až 667-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Druhým divácky najúspešnejším programom mimo spravodajstva sa v stredu v oboch hlavných cieľových skupinách stal podvečerný rodinný seriál Mama na prenájom. Na konto si v cieľovej skupine 13-55 pripísal rating 3,9 % a trhový podiel 23,1 %, v rebríčku sledovanosti predbehol konkurenčnú šou Bez servítky na TV Joj. V utorok 30. apríla 2024 kraľoval trhu seriál Dunaj, k vašim službám, ktorý sa na obrazovkách televízie Markíza stabilne teší diváckemu úspechu. V oboch hlavných cieľových skupinách sa stal najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Markíza má dôvod na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Utorková siedma premiérová epizóda aktuálnej 6. série Dunaja v hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 zaznamenala rating 7,5 % a nemenej skvelý podiel na trhu 27,2 %. Konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj dosiahol podiel na trhu 16,7 % v komerčnej cieľovej skupine. Český kriminálny seriál Oktopus zaznamenal na Jednotke RTVS nižšie podiely na trhu 6,2 % a 7,6 %. Rodinná sága v utorok pritiahla k obrazovkám Markízy 494-tisíc divákov starších ako 12 rokov, v čase vysielania zasiahla dokonca až 575-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Silnou jednotkou na trhu v čase vysielania bol český kriminálny seriál Policie Modrava s populárnou Soňou Norisovou v hlavnej úlohe. Včerajšia epizóda zaznamenala rating 4,6 % a trhový podiel 21,7 % v cieľovej skupine 13-55. Podvečer zabodoval seriál Mama na prenájom, ktorý si pripísal rating 4,2 % a tretí najvyšší tohtoročný trhový podiel 28,9 % v cieľovej skupine 13-55. Divácky najúspešnejším spravodajským programom dňa sa v utorok v komerčnej cieľovej skupine 13-55 stala večerná relácia Počasie, ktorá zaznamenala rating 4,7 % a podiel na trhu 24,2 %. Aktuálne informácie o počasí Markíza v tento deň sprostredkovala 371-tisíc divákom vo veku nad 12 rokov.

 

Viac o téme: SledovanosťNa nožeMama na prenájom
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu