Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rádio Regina Stred a Český rozhlas Ostrava: „Sami, a predsa spolu“

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

V piatok 26. apríla od 11.05 h do 12.00 h sa v rozhlasovom éteri Rádia Regina Stred a Českého rozhlasu Ostrava začne opäť pravidelné spoločné česko-slovenské vysielanie.

Posledný piatok v mesiaci prinesie na frekvencie oboch rádií počas obdobia od apríla do októbra zaujímavé, pútavé dvojjazyčné vysielanie. Moderovať bude Marcela Čížová z Rádia Regina Stred a Richard Piskala z Českého rozhlasu Ostrava. Projekt „Sami a predsa spolu“ vznikol minulý rok pri príležitosti 30. výročia vzniku samostatných republík a priniesol pozitívne ohlasy na strane poslucháčov oboch rádií. Z tohto dôvodu sa Rádio Regina Stred a Český rozhlas Ostrava rozhodli v tejto tradícií pokračovať. Spoločné vysielanie sa začne v piatok 26. apríla z Dolní oblasti Vítkovice v Ostrave, pokračovať bude koncom mája na slovenskej strane v Múzeu kávy v Krušetnici a v júni z Lysej Hory. Český a slovenský jazyk zaznie aj počas letných prázdninových dní, v júli z areálu Považského múzea v Žiline, v auguste zo Zámku v Hradci nad Moravici. Posledný septembrový piatok sa spoločné improvizované štúdio bude nachádzať v Múzeu oravskej dediny v Zuberci. Záver tohtoročnej spolupráce vyvrcholí 25. októbra vysielaním z Horskej chaty Kmínek na česko-slovenskej hranici.

 

„S veľkou radosťou sme naštartovali vzájomnú spoluprácu s Českým rozhlasom Ostrava. Projekt „Sami a predsa spolu“ prináša jedinečný vysielací zážitok poslucháčom oboch rádií z rôznych atraktívnych miest našich krajín, oslavuje bratské väzby medzi Slovenskom a Českom. Verím, že tieto vysielania posilnia pocit spolupatričnosti medzi našimi národmi a obohatia kultúrny život našich poslucháčov,“ uviedol riaditeľ Štúdia RTVS Banská Bystrica Miroslav Debnár. Poslucháčom Rádia Regina Stred a Českého rozhlasu Ostrava ponúknu sedem hodín vysielania z príťažlivých miest Slovenska a Česka.

Viac o téme: RTVSOstravaSpoločné vysielanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu