Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vyjadrenie Ivana Korčoka k zmenám, ktoré zavádza vláda v RTVS

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zmeny v RTVS podľa Korčoka nedávajú žiadny zmysel, pretože nič z jej chronických problémov nevyriešia.

"Presne pred pol rokom nastúpila vláda Roberta Fica. Aj mňa zaskočila miera bezohľadnosti a nevkusu, s akou sa súčasná vláda chopila moci. Ukázalo sa, že problémy, ktoré v krajine máme, sú naozaj to posledné, čo väčšinu predstaviteľov vlády zaujíma. Na prvom mieste je ochrana trestne stíhaných kamarátov, rozvrat systému spravodlivosti, útoky na inštitúcie a neschopnosť v čerpaní európskych peňazí.

Teraz je na rade RTVS. Aktuálny návrh síce nie je taký brutálny, ako ten pôvodný, stále však v aktuálnej situácii nedáva žiadny zmysel, pretože nič z chronických problémov RTVS nevyrieši. Tento návrh ani nezlepší financovanie, ani neposilní verejnoprávny charakter médií, ani neskvalitní spravodajstvo. Jediné, čo sa stane, že vládni politici získajú ďalšie poslušné nekritické médium, nad ktorým budú mať viac moci na úkor objektívnosti a kvality. A je to silný dôvod ozvať sa.

Že vláda nerieši rozvrat a kolaps zdravotníctva, rozpadajúce sa školstvo a odliv mladého talentu, ktorý tak bude rozvíjať iné krajiny a namiesto toho rieši 1000 zástupných tém, je najväčšia výzva pre
opozičnú politickú reprezentáciu. Je veľmi dôležité, aby sme sa vrátili k riešeniu skutočných problémov, ktoré tu máme, inak neprestaneme zaostávať, ale rovno začneme cúvať. Že sa o reálnych problémoch nehovorí, neznamená, že neexistujú, ale že sa len zhoršia."

Viac o téme: ZmenyRTVSIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu