Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Markíza spúšťa Zelený týždeň 2024: Udržateľnosť a ochrana prírody

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TV Markíza)

Skupina Markíza odštartovala druhý ročník Zeleného týždňa. Celotýždňová iniciatíva sa každý deň zameria na jednu oblasť každodenného života. Od dopravy cez recykláciu až po to, ako ušetriť za energie - pre divákov sú pripravené špeciálne rozhovory, reportáže či tematické filmy.

Skupina Markíza pripravila od pondelka 10. júna do nedele 16. júna 2024 druhý ročník celotýždňovej iniciatívy s názvom Zelený týždeň, počas ktorého sa každý deň zameria na jednu oblasť každodenného života - od dopravy cez recykláciu až napríklad po to, ako ušetriť za energie. Tento týždeň plný inšpiratívnych akcií a informácií sa koná pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia a má za cieľ upozorniť na dôležitosť ochrany životného prostredia. TV Markíza každý deň zapojí svojich zamestnancov do tematických aktivít. Cieľom je tiež inšpirovať divákov a verejnosť k správaniu sa v prospech udržateľnosti a ochrany prírody, a to nielen prostredníctvom vysielania v Teleráne, Reflexe, reportážach v Televíznych novinách, tematických filmov na staniciach Markíza, Doma a Dajto, či na Voyo, kde budú po celý týždeň uvádzané filmy a relácie s touto tematikou. „Cieľom Zeleného týždňa je priniesť tému udržateľnosti a ekológie bližšie našim divákom a ukázať im, že každodenné rozhodnutia môžu prispieť k prospešnej budúcnosti pre nás všetkých. Príkladmi námetov druhého ročníka je čistá príroda, kvalitné potraviny alebo napríklad dostupná energia. Ako mienkotvorná mediálna firma si uvedomujeme našu zodpovednosť, aby sme divákom prinášali nielen zábavu, ale aj dôležité témy, ktoré ovplyvňujú našu spoločnosť. A ochrana životného prostredia k nim nepochybne patrí,” povedal Miloš Nitran, finančný riaditeľ skupiny Markíza, ktorý je zodpovedný aj za jej ESG aktivity.

Markíza spúšťa Zelený týždeň
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV Markíza)

Zelený týždeň sa začne v pondelok, ktorý prinesie zameranie na udržateľné formy dopravy, či už zdieľanú dopravu, dôležitosť hromadnej dopravy, elektromobilitu a cyklistiku. V utorok bude témou recyklácia, teda ako správne triediť odpady, ale aj ako sa vyhnúť rizikám ultrarýchlej módy. Streda bude venovaná jedlu. V rámci vysielania spravodajských a publicistických relácií sa diváci dozvedia napríklad rady a tipy ohľadom zdravého stravovania, o výhodách rastlinnej stravy, zodpovednom nákupe potravín či o tom, ako sa vyhnúť plytvaniu jedlom. Štvrtkovou témou bude energetika, keď divákom predstavíme výhody obnoviteľných energií alebo užitočné odporúčania, ako za energie ušetriť. Piatok bude venovaný téme biodiverzity, teda ako sa zapojiť do ochrany rozmanitosti zvierat i rastlín, či už založením domácej záhrady a nalákaním včiel alebo stavaním hmyzích domčekov. Diváci sa dozvedia napríklad aj o dôležitosti stromov v krajine či ručného kosenia trávy.

Sobota bude najmä o vode. Diváci sa zoznámia s možnosťami, ako ušetriť za vodu, ako sa chrániť pred bleskovými záplavami alebo naopak ako sa brániť proti suchu. A napokon nedeľa bude o pozitívnych príkladoch v oblasti udržateľnosti a inšpiratívnych príbehoch Slovákov, ktorí aktívne podporujú ochranu prírody. Po celý týždeň môžu diváci sledovať bližšie informácie aj na televíznom portáli Markiza.sk v špeciálnej sekcii Zelený týždeň, na spravodajskom portáli TVNOVINY.sk, ale tiež na sociálnych sieťach, kde budú publikované rôzne zaujímavé videá s tvárami Markízy o ich prístupe k životnému prostrediu. TV Markíza verí, že každý malý krok smerom k udržateľnosti má potenciál na veľký dopad. Zelený týždeň je jednou z mnohých prospešných iniciatív, ktoré TV Markíza organizuje ako súčasť svojej snahy o zelenšiu budúcnosť v rámci stratégie Green Markíza a nadnárodnej iniciatívy CME Cares.

 

Viac o téme: UdržateľnosťMiloš NitranMARKÍZAZelený týždeň
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu