Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chrisovi Hemsworthovi hrozí VÁŽNA CHOROBA: Bojuje proti nej DRASTICKOU DIÉTOU!

Chris Hemsworth Zobraziť galériu (5)
Chris Hemsworth (Zdroj: TASR/AP/Christian Charisius)

SYDNEY - V testoch mu vyšlo vysoké riziko rozvoja Alzheimerovej choroby, preto sa austrálsky herec Chris Hemsworth (40) rozhodol nič nepodceniť. Úplne zmenil svoje stravovanie. Súkromný michelinský šéfkuchár hviezdy Sergio Perera prezradil zloženie jeho diéty.

Predstaviteľ filmového Thora Chris Hemsworth pred niekoľkými mesiacmi zistil, že mu pre dva zdedené gény APOE4 hrozí až desaťkrát väčšia možnosť ochorieť na Alzheimerovu chorobu. Zdravie je preňho najdôležitejšie, preto sa rozhodol prehodnotiť všetky svoje aktivity, v prvom rade jedlo! Hemsworthov súkromný španielsky michelinský šéfkuchár Sergio Perera teraz prezradil, že nič, čo bolo v škatuli, plechovke alebo v inom obale, sa nedostane do Chrisových úst.

Chrisovi Hemsworthovi hrozí VÁŽNA
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Perera v minulosti varil pre niekoľko hollywoodskych hviezd – napríklad pre Toma Cruisa (61) alebo Leonarda DiCapria (48). Vďaka priateľstvu s Hemsworthovou španielskou manželkou Elsou Patakyovou (47) nakoniec zakotvil práve uňho a už vyše desať rokov sa stará o jeho výživu. Za ten čas herec pre filmové roly mnohokrát nabral svaly alebo naopak schudol. Perera mu v tom účinne pomáhal. Obava z Alzheimera však Hemsworthovi pripomenula, že nie je nezničiteľný. „Samozrejme, Chris je veľký muž a jeho telo potrebuje veľa proteínov. Keď príde na svaly, ide na to čisto. Má rád grilované mäso a zeleninu. Drží sa stredomorskej kuchyne s množstvom olivového oleja,“ prezradil Perera. Všetko, čo herec dostane na stôl, musí byť stopercentne čerstvé.

Chris Hemstworth
Zobraziť galériu (5)
Chris Hemstworth  (Zdroj: SITA)

Základom Hemsworthovho jedálneho lístka je čerstvá zelenina a množstvo tekutín. „Nič z obalov ani konzerv. Jednu vec vykonáva takmer nábožensky: každý deň zje výdatný šalát zo surovej, varenej a nakladanej zeleniny, orechov, semienok, s množstvom dobrých tukov a k tomu kúsok stejku alebo veľký kus ryby,“ prezradil Perera na svojho zamestnávateľa. Pre dobrú kondíciu jedáva Hemsworth zvyčajne každé dve až tri hodiny. Popri zelenine si dopraje vitamínové smoothie, jogurt s chia semienkami, mandľami, ovocím alebo medom, celozrnný toast s vajíčkami alebo červené mäso. Aj to na ňom vidno!

Viac o téme: StravaKuchárChris HemsworthAlzheimerThor
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu