Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Do kín konečne prichádza film s Willom Smithom: Pôvodný dátum zmenili kvôli facke na Oscaroch

Emancipation
Emancipation (Zdroj: reprofoto Youtube/Apple TV/Emancipation)

Mal to byť jeden z horúcich kandidátov na Oscara, spoločnosť Apple však vydanie najnovšieho filmu v hlavnej úlohe s americkým hercom Willom Smithom radšej pozdržala. Stalo sa tak po tom, čo dal Smith tento rok v marci pri odovzdávaní Oscarov facku moderátorovi Chrisovi Rockovi. Snímka Emancipation (Oslobodenie) sa nakoniec dostane do kín až v decembri.

Situáciu podľa agentúry AP komplikuje aj fakt, že herec dostal za svoje správanie od organizátorov Oscarov trest, ktorým je, že nesmie desať rokov chodiť na ceremóniu udeľovania najslávnejších filmových cien ani iné akcie americkej filmovej akadémie.

Snímka, ktorá rozpráva príbeh otroka, ktorý ušiel z plantáže v Louisiane a musí utiecť cez svojich prenasledovateľov, pochádza z produkcie Apple TV+. Vo vybraných kinách bude mať premiéru 2. decembra, streamovacia spoločnosť Apple TV+ ju potom zverejní o týždeň neskôr, 9. decembra.

Už počas uplynulého víkendu si však mali možnosť snímku pozrieť vo Washingtone účastníci konferencie o afroamerickej komunite organizovanej asociáciou brániacou práva černošských obyvateľov NAACP. Will Smith sa premietania filmu osobne zúčastnil a tiež prehovoril na pódiu.

Od incidentu sa na verejnosti príliš neukazoval

Will Smith komika Chrisa Rocka fyzicky i slovne napadol kvôli vtipu o vzhľade jeho manželky Jady Pinkettovej-Smithovej, ktorá trpí alopeciou a má vyholenú hlavu. Keď Rock zažartoval, že sa teší na jej úlohu v pokračovaní filmu G. I. Jane, kde mala hlavná postava stvárnená Demi Mooreovou tiež veľmi krátky zostrih, Smith vstal zo svojho miesta a v priamom prenose išiel moderátora udrieť do tváre. Potom už na neho z publika dvakrát zareval "neber si do svojej hnusnej huby meno mojej ženy!". Za svoje správanie sa následne na druhý deň ospravedlnil a označil ho za neprijateľné. A odvtedy sa na verejnosti príliš neukazoval.

Viac o téme: Will Smith FackaOslobodenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu