Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Herec z Krokodíla Dundee si vďaka filmu našiel aj životnú partnerku

Paul Hogan ako Krokodíl Dundee Zobraziť galériu (2)
Paul Hogan ako Krokodíl Dundee

Herec, scenárista a producent Paul Hogan, ktorý 8. októbra oslávi sedemdesiatpäť rokov, patrí k najznámejším Austrálčanom. K celosvetovej sláve doviedla rodáka zo zapadnutého mestečka na juhovýchode krajiny jediná rola, zálesák prezývaný Krokodíl Dundee, ktorého Hogan medzi rokmi 1986 a 2001 stvárnil v troch filmoch. Príhody netradičného akčného hrdinu, v ktorých nechýbal vtip, vyniesli milióny dolárov a z niekdajšieho stavebného robotníka tak urobili aj veľmi bohatého muža.

Avšak v šoubiznise sa Paul Hogan uchytil už predtým, než po boku pôvabnej Lindy Kozlowski bojoval s nástrahami austrálskeho buša aj ulíc nočného New Yorku. Cez desať rokov austrálska televízia vysíelala jeho vlastný humoristický program, ktorý sa objavil na obrazovkách aj v USA alebo vo Veľkej Británii. Aj vďaka účinkovaniu v reklamách sa potom Hogan stal pre veľkú časť anglosaského sveta stelesnením toho pravého drsného Austrálčana ešte skôr, než prišiel do kín ako zálesák Dundee.

Vďaka nemu získal nielen slávu a peniaze, ale aj novú životnú partnerku. Počas natáčania sa zamiloval do Kozlowski a nasledoval veľmi sledovaný rozchod s prvou ženou Noelene, s ktorou má päť detí (a s ktorou sa prvýkrát rozviedol už začiatkom 80. rokov, skoro sa ale zase dali dokopy). S Kozlowski sa Hogan oženil v roku 1990. Pár bol považovaný za jeden z najpevnejších v šoubiznise, vlani ale oznámil rozchod. "Ženy to so mnou vydržia štvrť storočia a potom ich začnem nudiť," komentoval koniec manželstva Hogan.

Paul Hogan ako Krokodíl
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: Krokodíl DundeePaul Hogan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu