Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Slovenský herec o smutnej pravde: Skritizoval našu seriálovú tvorbu

Ján Gallovič
Ján Gallovič (Zdroj: SITA)

Slovenskému hercovi Jánovi Gallovičovi sa nezdá systém tvorby slovenských seriálov celkom kóšer.

„Slovenskí herci sú často rukojemníkmi nejakých zmlúv, pričom na začiatku majú k dispozícii len nejakých sedem až 10 dielov a zvyšok sa uvidí časom. Záleží na inšpirácii alebo momentálnom impulze tvorcov a človek sa zrazu nedokáže rozhodovať,“ priblížil v rozhovore.


Mohlo by vás zaujať: Slovenská legenda na filmovom chodníku slávy: „Vážim si to viac ako červený koberec“


„Keď nechcem hrať nejakú sviňu alebo týpka, ktorý je mne osobne proti srsti, že s ním mám osobne problém ako herec, nemôžem niekedy cuknúť, že to nechcem robiť,“ poznamenal 54-ročný rodák z Popradu, podľa ktorého dnes seriáloví tvorcovia i herci žijú veľmi rýchlo. „Žijeme veľmi rýchlo a tie seriály nemajú čas autorsky dozrieť a vyšperkovať sa,“ podotkol.

„Bojím sa jednej veci, nerád to nahlas vyslovujem, ale niektoré filmy, napríklad aj v našej kinematografii zo 60. či 70. rokov, prežili čas, filmársky aj tematicky a majú nejaký svoj aktualizačný akcent aj dnes - po tridsiatich, štyridsiatich, možno aj päťdesiatich rokoch. A obávam sa, že keď tieto seriály bude chcieť niekto na tých svojich kanáloch reprízovať ... neviem, či nie sú len na jedno použitie. A to je smutné,“ dodal známy herec.


Mohlo by vás zaujať: Slovenský herec otvorene o kolegoch: Sú skôr smutní a introverti


„Keď idete dnes do Louvru alebo do dobrej galérie na Trafalgar Square a pozeráte si tie obrazy, sú skutočne nadčasové. Na umelcov by mal byť tlak, mali by mať ambíciu robiť veci tak,“ zamyslel sa.

Viac o téme: Ján Gallovič
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu