Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šokujúce nové okolnosti v prípade zabitia kameramanky! Rodina ženy žaluje Baldwina

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/John Minchillo)

Rodina ženy, ktorú americký herec Alec Baldwin vlani v októbri smrteľne postrelil pri nakrúcaní filmu Rust, podala na herca žalobu a žiada "značné" odškodné.

Právnik rodiny Brian Panish v utorok na tlačovej konferencii vyhlásil, že k smrti Halyny Hutchinsovej viedlo "neohľaduplné správanie a opatrenia na znižovanie nákladov" Baldwina a ďalších výrobcov filmu Rust. Ako v utorok informovala agentúra AFP, právnik zastupujúci Hutchinsovej manžela Matthewa a syna Androsa tiež predložil zoznam "najmenej 15 štandardov", ktoré producenti pri natáčaní podľa jeho názoru ignorovali. Žaloba bola podaná v štáte Nové Mexiko, kde sa incident 21. októbra 2021 odohral.

Akú kompenzáciu bude rodina požadovať?

Na otázku, akú kompenzáciu bude rodina požadovať, Panish odpovedal: "Veríme, že bude značná." "Halyna Hutchinsová si zaslúžila žiť a obžalovaní mali tú moc, aby zabránili jej smrti," uvádza sa v podanej žalobe. Dokument tvrdí, že výrobcovia sa namiesto toho rozhodli pre redukciu bezpečnostných postupov, čím ohrozili ľudské životy, "naháňali sa za termínmi, aby dodržali harmonogram" a ignorovali početné sťažnosti na porušenie pravidiel bezpečnosti. Baldwinov právnik nateraz nereagoval na žiadosť agentúry AFP o komentár.

Šokujúce nové okolnosti v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jeffrey Neira/ABC News via AP)

Okrem 42-ročnej Hutchinsovej zasiahol Baldwin aj režiséra Joela Souzu, ktorého zranenia však neboli život ohrozujúce. Baldwin hrá v pripravovanom westernovom filme Harlanda Rusta, vyhnanca, ktorého vnuk je usvedčený z vraždy. Spolu sa vydajú na útek, keďže chlapec je za tento zločin odsúdený na trest smrti obesením.

Podaných bolo už viacero žalôb

V kauze okolo smrti Halyny Hutchinsovej bolo podaných už viacero žalôb: vlani v novembri hlavný osvetľovací technik filmu Serge Svetnoy žaloval Baldwina za nedbanlivosť a supervízorka scenára Mamie Mitchellová v inom súdnom konaní obvinila Baldwina, že počas nakrúcania hral "ruskú ruletu" s bezpečnosťou. 

Hannah Gutierrezová-Reedová, zbrojárka, ktorá mala vo filme na starosti zbrane, v januári zažalovala dodávateľa filmovej munície a obvinila ho z toho, že medzi atrapami nábojníc nechal skutočné guľky. V týchto kauzách v súčasnosti prebieha trestné vyšetrovanie.

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu