Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Poriadne rozmanité TV TIPY, kde si vyberie úplne každý: Tešte sa na premiérový trojoscarový trhák

(Zdroj: Repro foto YouTube/Universal Pictures)

Začal sa nám nový týždeň a my vám tradične prinášame vaše obľúbené TV TIPY. Týchto sedem dní bude v televíziách naozaj pestrých. Tešiť sa môžete na komiksovku, komédie, detektívku, svet bude ohrozovať nákaza, vojna či temné sily. Okrem toho vyvrcholí sága o Harry Potterovi.

PONDELOK 20:30 Dajto - Nákaza

Akčný thriller sleduje vypuknutie epidémie smrteľnej choroby. U ľudí sa prejavia záhadné symptómy ako dávivý kašeľ, horúčka, a následne záchvat, krvácanie do mozgu... a nakoniec smrť. Počty chorých v Minneapolise, Londýne, Paríži, Tokiu sa rýchlo násobia. Lekári z Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb a Svetovej zdravotníckej organizácie sa snažia rozvoj nákazy novým vírusom zastaviť a nájsť nejaký liek.

UTOROK 20:30 TV Markíza - Dve nevesty a jedna svadba

Marie je typická mestská singl. Pracuje síce ako úspešná televízna moderátorka, ale vo vzťahoch má dar priťahovať iba hlupákov. Naopak, jej sestra Karolína už toho pravého našla a plánuje svadbu. A tak Marie prichádza za rodinou na návštevu do rodného mesta. Doma stretáva svoju dávnu lásku Jiřího. Počas niekoľkých okamihov je jasné, že ich stará láska časom nevyprchala. Ale celá vec má jeden háčik. Jiří je snúbencom jej sestry.

STREDA 20:30 Dajto - Aquaman

Štúdio Warner Bros. Pictures a režisér James Wan natočili akciou nabitý, dobrodružný a vizuálne úchvatný veľkorozpočtový film zo sveta siedmich morí, "Aquaman." Filmový príbeh o populárnom superhrdinovi zo stajne DC Comics odhaľuje pôvod Arthura Curryho, napoly človeka, napoly obyvateľa bájnej Atlantídy, ktorého jeho životná cesta prinúti čeliť pravde nielen o tom, kým v skutočnosti je, ale zároveň preverí, či je hoden stať sa tým, pre čo bol zrodený... králom.

ŠTVRTOK 20:30: JOJ Plus - Siedmy syn

Sily dobra a zla odnepamäti vedú vojnu o našu planétu. Príbeh Siedmeho syna sa odohráva v dobách, kedy kladní hrdinovia už skoro ležali na lopatkách a zúfalo čakali na legendárneho hrdinu, ktorý by ich spasil. Režisér Sergej Bodrov natočil film ako napínavé epické fantasy, v ktorom proti mečom, odvahe a odhodlaniu stojí mocná čierna mágia a armáda netvorov. Rytier John Gregory bol posledným žijúcim členom radu bojovníkov, ktorí po stáročia chránili svet pred silami temna. Bol to on, kto im mohol zasadiť smrteľnú ranu, keď ulovil Kráľovnú čarodejníc. Stačilo ju zabiť. On sa do nej namiesto toho zamiloval a miesto smrti pre ňu zvolil vezenie, z ktorého nebolo úniku. Iba zdanlivo.

Silná čarodejnica sa dokázala dostať na slobodu a teraz zhromažďuje armádu svojich verných, aby sa pomstila za to, ako bola pokorená, a to nielen Gregorymu, ale všetkým, ktorí stoja na jeho strane. Aby Gregory nebol sám na svoj boj, musí nájsť mýtmi opradeného Siedmeho syna, muža s mimoriadnymi schopnosťami. Mal by ním byť Tom Ward, lenže mladý farmár ako legendárny bojovník rozhodne nevyzerá a veľa toho na prvý pohľad nevie. V jeho rodokmeni sa však skrýva tajomstvo, ktoré Gregorymu naznačuje, že sa predsa nemýlil. Spoločne sa vydávajú na púť po podivuhodných krajoch, kde čelia čím ďalej ťažším nepriateľom, ktorých proti ním Kráľovná čarodejníc posiela v snahe získať čas. Čas k tomu, aby jej rastúca sila bola neporaziteľná.

PIATOK 21:40 TV JOJ - Vražda v Orient Exprese

To, čo začína ako luxusná jazda vlakom z Istanbulu do Londýna, sa rýchlo premení na jeden z najnapínavejších a najzáhadnejších detektívnych príbehov, aký bol kedy vyrozprávaný. Predloha Agathy Christie opisuje osudy trinástich pasažierov uviaznutých v luxusnom vlaku Orient exprese kdesi v snehových závejoch na Balkáne. V okamihu, keď vo vlaku dôjde k záhadnej vražde amerického obchodníka, každý z nich sa stáva podozrivým. Vo vlaku našťastie nechýba jeden neobyčajný Belgičan s veľkým fúzami a dokonale pracujúcimi šedými mozgovými bunkami. A práve tento najslávnejší detektív na svete, Hercule Poirot, musí pretekať s časom, aby vyriešil smrtiacu hádanku skôr, než neznámy vrah znovu udrie.

SOBOTA 20:30 Harry Potter a Dary smrti 2

Keďže sa producenti rozhodli uviesť sedmičku v dvoch častiach, druhá sa bude zameriavať na Harryho úsilie zničiť posledný Horcrux a jeho prioritou bude zničiť Lorda Voldemorta. Jeho priatelia začínajú zomierať a Harry má pochybnosti, či to vôbec dokáže. Lenže ako to už býva, nič nie je také ťažké ako sa na prvý pohľad zdá a Harry zvedie svoj finálny súboj.

20:35 TV Joj - 1917

Na sklonku prvej svetovej vojny dostali dvaja mladí britskí vojaci Schofield a Blake zdanlivo nesplniteľnú úlohu. V nervy drásajúcich pretekoch s časom musí zdolať nepriateľské územie a doručiť správu, ktorá má zabrániť smrtiacemu útoku na stovky vojakov - medzi ohrozenými je aj Blakeov brat. Jedinečným spôsobom nakrútený strhujúci vojnový príbeh získal tri Oscary (kamera, mix zvuku a vizuálne efekty), dva Zlaté glóbusy a sedem cien BAFTA. 

NEDEĽA 20:35 TV JOJ - Fakjú, pán profesor 3

Zeki Müller bol ako učiteľ-samouk vždy zástancom drsných a nezvyklých učebných metód. Primerané násilie na žiakoch mu nikdy nebolo cudzie. Či už po nich strieľal, nasadzoval im putá, využíval elektrošoky alebo ich dokonca nútil sa niečo v škole naučiť. Ale teraz, v treťom diele filmovej série Fakjů pán profesor, prichádza okamžik pravdy. Goetho gymnáziu ubúdajú študenti a od ďalšieho školského roku mu hrozí zatvorenie. Poradca pre voľbu povolania oznámil Zekiho triede, že po škole nemajú nikde žiadnu šancu a navyše ich teraz čakajú testy, ktoré majú preveriť ich schopnosť vôbec sa dostať k maturite. Medzi učiteľmi a študentmi zavládne desivá depresia.

Učitelia sa boja, že prídu o prácu. Študenti prepadajú zúfalstvu z toho, že dvere k lepšej budúcnosti sú pre nich definitívne zatvorené. Riaditeľka Gudrun Gerster všetky tieto starosti s radosťou hodí na krk hlavne Zekimu a novej školskej posile Biggi Enzbergerové. Majú sa postarať o niekoľko rýchlych, výrazných študentských úspechov, aby zabránili zatvoreniu školy. A tak sú na rade súťaže o najlepší študentský hudobný a výtvarný výkon, o najlepšie školské noviny. Na programe sa musí objaviť aj super dôležitá kampaň proti šikanovaniu na škole. Je teda na Zekimovi, aby svojich študentov konečne prinútil vziať osud do vlastných rúk...

Viac o téme: TV TIPYAquamanNákazaVražda v Orient ExpreseFakjúPán profesor 3
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu