Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Prahe štartuje Comic-Con: Prídu herecké hviezdy z Fantastických zverov či Pána prsteňov

(Zdroj: TASR/Photo by Denis Poroy/Invision/AP)

Festival popkultúry Comic-Con Prague od 22. do 24. apríla v pražskom O2 universum ponúkne fanúšikom sci-fi, fantasy a hororu mnoho hostí. Medzi novo ohlásenými hosťami je napríklad anglický herec Bernard Hill, ktorý si zahral kráľa Théodena vo filmovej trilógii Pán prsteňov alebo kapitána Edwarda Jamesa Smitha vo veľkofilme Titanic. Návštevníci Comic-Conu Prague sa môžu tešiť nielen na fotografovanie, autogramiády a besedy so zahraničnými i domácimi hercami a umelcami, ale aj na premietanie, workshopy, súťaže, výstavy, koncerty a tiež na hranie videohier a stolných hier.

"Svoju účasť tiež potvrdili Finn Jones, Victoria Yeates a Richard Coyle. Na Comic-Con Prague tiež prídu herci Christopher Lambert, Julian Glover, Sam Witwer, Tony Amendola a Robert Picardo, z herečiek Hattie Hayridge alebo Cara Buono," uviedol Pavel Renčín, marketingový riaditeľ Active Radio, ktorej produkčná divízia NoLimits akciu spoluorganizuje. Popri nich dorazia hostia z radov komiksových tvorcov, spisovateľov aj cosplayerov (priaznivcov kostýmových hier).

Najznámejšou úlohou britského herca Finna Jonesa je Ser Loras Tyrell v seriáli Hra o tróny. Anglická herečka Victoria Yeatesová si zahrala vo filmoch Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny a Fantastické zvieratá: Dumbledorovo tajomstvo Bunty, asistentku Mloka Scamandera. Britský herec Richard Coyle je známy z filmov ako Fantastické zvery: Dumbledorove tajomstvo, Princ z Perzie: Piesky času, Dobrý ročník, Zaslaná pošta alebo Human Traffic.

Zo zahraničných komiksových tvorcov usporiadatelia privítajú Davida Lloyda, Lee Sullivana, Jamesa O'Barra, Kevina J. Andersona alebo Stewarta Kennetha Moora. Domácu scénu potom budú reprezentovať Petr Kopl, Nikkarin, Dan Čierny a Alice Slavíčková. Všetci výtvarníci budú môcť návštevníci pozorovať pri práci. Prednášku v rámci festivalu bude mať astronóm a popularizátor vedy Jiří Grygar.

Videoherne a deskoherne bude vyhradená plocha cez 1400 metrov štvorcových. V obrie videoherni budú predstavené nové aj retro konzoly, videohry, virtuálna realita, ale aj herné počítače, notebooky a podobne. Deskoherňa potom ponúkne desiatky stolov pre kartové a doskové hry a hlavolamy.

Špeciálna expozícia s názvom FutureCity prenesie záujemcov pomocou najmodernejších virtuálnych technológií do Prahy blízkej budúcnosti. Súčasťou Comic-Conu Prague bude aj predstavenie muzikálu 2116 od Raya Bradburyho v podobe inscenovaného koncertu v kostýmoch alebo výstavy Lego sôch v životnej veľkosti a Star Trek kostýmov a rekvizít. Viac informácií sa nachádza na stránkach festivalu.

Comic-Con Prague vychádza zo zahraničného konceptu, ktorý má za sebou polstoročnú históriu. Prvá takáto akcia sa konala v USA v roku 1970. Na prvý ročník tuzemského stretnutia fanúšikov komiksov, sci-fi a fantasy filmov, seriálov a kníh prišlo predvlani do pražského O2 universum 23.000 návštevníkov, vlani ich potom usporiadatelia zaznamenali celkom 1850.

Viac o téme: Pán prsteňovComic-Con Prague
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu