Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Johnny Depp oslávi verdikt súdu vo veľkom: Európske turné! So známym gitaristom vystúpi aj v Prahe

(Zdroj: SITA/AP/Brendan Smialowsk)

V pražskom Fore Karlín vystúpi 11. júla jeden z najuznávanejších gitaristov Jeff Beck spolu s americkým hercom a muzikantom Johnnym Deppom. Oznámila to agentúra Liver Music, ktorá koncert organizuje. V roku 2020 spolu obaja umelci nahrali skladbu Isolation, v júli vydávajú spoločný album. Na konci mája si Depp počas čakania na verdikt poroty v sledovanom súdnom spore s exmanželkou Amber Heardovou zahral s Beckom na niekoľkých koncertoch v Anglicku vrátane slávnej Royal Albert Hall v Londýne.

Britský bluesový a rockový gitarista Jeff Beck je osemnásobným držiteľom Grammy a členom rokenrolovej siene slávy. Časopis Rolling Stone ho zaradil medzi stovku najlepších gitaristov všetkých čias. Na hudobnej scéne pôsobí päť dekád, v Česku naposledy vystúpil pred ôsmimi rokmi. Depp ho bude sprevádzať počas jeho celého európskeho turné. Predpredaj na pražský koncert sa začal 13. júna.

Beck za svoju dlhú kariéru vydal albumy, ktoré žánrovo siahajú od blues, rocku a heavy metalu cez jazz fusion až po zmes rocku s elektronikou. Na scénu vstúpil v roku 1965 ako člen legendárnej skupiny Yardbirds. Jej ďalšími členmi boli Eric Clapton a Jimmy Page. V roku 1967 založil Beck s Ronom Woodom a Rodom Stewartom kapelu Jeff Beck Group, ktorá sa ale po dvoch úspešných albumoch rozpadla. Neskôr kapelu rovnakého názvu založil s inými hudobníkmi. V druhej polovici 70. rokov začal spolupracovať s Janom Hammerom, s ktorým v roku 1980 nahral album There & Back. Za Beckovo najúspešnejší album býva považovaný album Flash z roku 1985.

Beck, označovaný za jedného z najlepších gitaristov všetkých čias, oslávi v júni 78. narodeniny. Päťdesiatpäťročný Depp bol vlani hosťom Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch.

Viac o téme: Johnny DeppPrahaKoncertJeff Beck
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu