Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na herca sa to valí zo všetkých strán: Britská polícia ho už obvinila!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Britská polícia oznámila, že obvinila amerického herca Kevina Spaceyho zo štyroch prípadov sexuálneho napadnutia troch mužov. Vo štvrtok 16. júna má herec, ktorý je dvojnásobným držiteľom Oscara, stáť pred súdom, uviedla agentúra Reuters.

"Kevin Spacey Fowler, narodený 26. júla 1959, bol formálne obvinený zo štyroch prípadov sexuálneho napadnutia troch mužov. Bol tiež obvinený, že prinútil osobu k penetračnej sexuálnej aktivite bez súhlasu," uviedla londýnska polícia.

K útokom došlo pred vyše 20 rokmi

"Vo štvrtok 16. júna o 10.00 hod. (11.00 SELČ) sa má dostaviť na westminsterský magistrátny súd," dodala polícia. Obvinenie bolo vznesené po tom, čo trestné konanie proti 62-ročnému Spaceymu koncom mája schválila britská kráľovská prokuratúra.

Na herca sa to
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/John Minchillo)

Podľa polície k útokom došlo od marca 2005 do apríla 2013 – ku štyrom v hlavnom meste a k jednému v grófstve Gloucestershire. Išlo o jedného muža, ktorý má teraz 40 rokov, a dvoch mužov, ktorí majú 30 rokov.

Na súd sa zatiaľ dostal jeden prípad

Herec známy z filmov Sedem alebo Americká krása sa na jeseň 2017 na vrchole kampane MeToo stal jedným z hlavných terčov obvinení po vypuknutí škandálu okolo producenta Harveyho Weinsteina. Zo sexuálneho obťažovania ho nakoniec obvinili tri desiatky mužov, na súd sa zatiaľ dostal jediný prípad. V ňom nakoniec prokuratúra v roku 2019 obvinenia stiahla.

Na herca sa to
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/John Minchillo)

Herec prišiel o množstvo rolí. Filmová spoločnosť Netflix ho vyhodila zo seriálu Dom z kariet, režisér Ridley Scott vystrihol jeho postavu z takmer hotového filmu Všetky prachy sveta a scény pretočil s Christopherom Plummerom.

Viac o téme: Kevin Spacey
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu