Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

19 rokov od smrti Růžičkovej (†67): Nevesta ZNEÚCTILA jej dedičstvo… Helena by sa V HROBE OBRACALA!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia)

PRAHA - Dnes 4. januára je to presne 19 rokov, odkedy do neba odišla legendárna herečka Helena Růžičková. Na sklonku svojho života bojovala so zákernou rakovinou, no osudným sa jej napokon stalo zlyhanie obličiek. Herecká diva však akoby ani po smrti nemohla nájsť pokoj...

Vzťahy v rodine Heleny Růžičkovej neboli práve ružové. Herečka totiž mala zlý vzťah s exmanželkou jediného syna Jiřího - jej menovkyňou Helenou, ktorá Jiřímu porodila dve dcéry - Kamilu a Lucie. Nebolo žiadnym tajomstvom, že herečka ani jej syn Helene (Jiřího bývalej manželke) nevedeli prísť na meno a posledné roky pred smrťou sa s ňou nestýkali. 

Avšak problém prišiel po herečkinom skone. Prišlo sa na to, že Helena po sebe nezanechala závet. Plánovala sa totiž vydať za svojho kolegu Václava Glazara (†65), a to práve preto, aby jej vnučky nič nezdelili a bývalá nevesta tak nemala možnosť siahnuť na jej majetok. 

19 rokov od smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia)

Sobáš ale Helena a Václav už nestihli, a tak vnučkám všetko automaticky pripadlo. Po svojej legendárnej starej mame zdelili napríklad chalupu či auto Škoda, veľké bohatstvo ale predstavujú tantiémy, ktoré sa ročne majú pohybovať v hodnote desiatok až stovák tisíc českých korún. 

Krátko po Heleninej smrti sa navyše v tajnej skrýši pod podlahou v kuchyni mali nájsť aj šperky. A vnučky skasírovali aj honorár za poslednú knižku, ktorú herečka vydala krátko pred smrťou. K dedičstvu sa tak teda síce nepriamo, no predsa len dostala aj Helenina nenávidená nevesta Helena. 

19 rokov od smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia)

Tá podľa nebohého Václava Glazara svojim následným konaním pošliapala pamiatku legendárnej herečky. „Pošliapala celú pamiatku, ktorá po Helene zostala! Vyhadzovala jej veci, oblečenie, fotografie... Nemusím niekoho milovať, chovať k nemu city - aj to sa stáva! Ale keď mi do lona spadne miliónové dedičstvo ako jej dcéram, snažím sa správať aspoň slušne," hromžil krátko po Heleninej smrti. 

Nevesta mala dokonca vyhodiť Helenino oblečenie či fotky, jej dvoch psov, ktorých si mala vziať do opatery kamarátka, odovzdala na Moravu na stráženie objektu, s neúctou sa vraj "vysporiadala" aj s popolom Heleninho zosnulého manžela Jiřího staršieho. 

Keď 6. septembra 2003 zomrel, jeho popol bol vsypaný do špeciálneho pomníčka na záhrade pri chalupe, ako si to prial. Po smrti Heleny Růžičkovej musel byť priateľmi popol vyzdvihnutý a rozptýlený na lúčke Vinohradského cintorína v Prahe. Matka oboch dedičiek si totiž nepriala, aby popol bol na záhrade. „Nechcem tu z toho mať žiadny cintorín. Tam mŕtvi patria,“ vyhlásila vtedy Helena Růžičková mladšia.

19 rokov od smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Niet preto divu, že ju herečka chcela ešte pred smrťou odstrihnúť spomínaným sobášom s Václavom Glazarom. Jej majetok a dedičstvo, ktoré po sebe zanechala, mali totiž dopadnúť úplne inak. „Chcel som ale, aby to, čo mala, slúžilo buď ako pamiatka na ňu, alebo aby sme to dali detskému domovu z Tachovska, ktorý mala pod patronátom,“ objasňoval herec. „Helena ale závet nenechala. Alebo sa stratil...“ tvrdil po jej smrti, no a ako to skutočne bolo, sa už zrejme nikto nikdy nedozvie... 

Viac o téme: Helena RůžičkováSmrťDedičstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu