Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

6 rokov od smrti babičky (†92) z Kouzelné školky: Kvôli desivej diagnóze jej NESPLNILI posledné prianie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Libuše Havelková (†92) bola roky spojená s reláciou pre deti Kouzelná školka. V posledných rokoch svojho života sa však obľúbeného programu musela vzdať. Trápila ju totiž Maniérová choroba, ktorá jej strpčovala život. Práve kvôli tejto diagnóze herečke nemohli splniť jej posledné prianie!

Libuše Havelková zomrela 6. apríla 2017. Dnes uplynulo presne 6 rokov od tejto smutnej udalosti. No hoci ju česká a slovenská verejnosť pozná vždy pozitívne naladenú z detskej relácie Kouzelná školka, v posledných rokoch života jej veľmi do smiechu nebolo. Trápila ju totiž nepríjemná diagnóza, kvôli ktorej musela skončiť aj s natáčaním. 

Herečka trpela takzvanou Maniérovou chorobou, ktorá postihuje rovnovážne ústrojenstvo vo vnútornom uchu. „Zrazu ma chytí motanica, dostanem závrat, stratím rovnováhu a v záchvate skončím na zemi,“ opisovala počas svojho života príznaky svojich problémov. „Potom sa mi sluch aj rovnováha vždy trochu upravia a ja zo zeme vstanem,“ dodala. 

6 rokov od smrti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

Známa Češka síce užívala lieky, no nikdy nevedela vopred, kedy na ňu záchvat príde. Aj preto nakoniec rodina nevypočula jej posledné prianie. Túžila totiž naposledy vydýchnuť doma. Po silnom záchvate, ktorý mala v roku 2014, totiž sama doma spadla a strávila na zemi celú noc. Jej syn Ondřej Havelka preto rozhodol, že pôjde do gerontologického centra s 24-hodinovou starostivosťou.

Libuše Havelková bola celých 31 rokov členkou činohry českého Národního divadla. Okrem toho bolo možné jej hlas počuť vo filmoch a seriáloch či z rozhlasu. 

6 rokov od smrti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Viac o téme: Libuše HavelkováKouzelná školka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu