Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Obrovské trápenie českej legendy (81): Po smrti milenky sa pokúsil o SAMOVRAŽDU!

Josef Dvořák Zobraziť galériu (3)
Josef Dvořák (Zdroj: TV Nova)

PRAHA - Obľúbený český herec a komik Josef Dvořák, ktorý sa do sŕdc mnohých divákov vryl ako predstaviteľ vodníkov, oslávil pred pár dňami 81. narodeniny. Je štvrtýkrát ženatý a za sebou má poriadne bolestivú skúsenosť. Keď jeho dávna láska zomrela, svoj žiaľ nezvládal a chcel sa utopiť.

 

Josef Dvořák dnes podľa vlastných slov ani nevie spočítať, koľkých vodníkov v divadle a televízii v priebehu rokov stvárnil. Spomenúť možno napríklad legendárny seriál Arabela. 

Josef Dvořák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

A hoci v kariére sa tomuto talentovanému hercovi darilo, v láske veľa šťastia nemal. Prvýkrát sa ženil v roku 1968 a toto manželstvo vydržalo len dva roky. Jeho druhou ženou bol istá Zuzana, s ktorou sa však rozviedol. V tom čase sa totiž zamiloval do mladučkej 18-ročnej študentky Aleny. „Bola to hrozne intenzívna, silná a romantická láska, ale skrývali to,” uviedol pre Blesk jeden z hercových kolegov. 

Ich lásku však poznačila tragédia. Alenu totiž zrazilo auto a po niekoľkých dňoch v kóme zomrela. Priatelia a kolegovia chceli zdrveného Dvořáka priviesť na iné myšlienky. Ako člen delegácie československých umelcov išiel s nimi na Kubu, kde sa konal Svetový festival mládeže. „Mal tam super vystúpenie a bol za veľkú hviezdu,” uviedol nemenovaný kolega. 

Nechýbalo však veľa a talentovaný herec sa z Kuby nemusel vrátiť domov. „Raz neskoro popoludní sa rozhodol odplávať do Ameriky. Rátal s tým. že pár kilometrov od brehu mu dôjdu sily, prídu ryby a žraloky... Bol v situácii, keď sa mu nechcelo veľmi žiť,” dodal Dvořákov kolega. 

Ako ďalej uviedol, všetci ho už v tú chvíľu hľadali a na vode už bol aj záchranársky čln. Našli ho vraj v poslednej chvíli. „Táto téma bola tabu. Všetci sme sa snažili tváriť, že sa nič nestalo a boli sme mu oporou,” uzavrel nemenovaný kolega. 

Dvořák sa potom neskôr opäť oženil so svojou druhou manželkou Zuzanou. Ani tento pokus im však nevyšiel. V roku 1991 sa herec ženil opäť. A to s produkčnou Jarmilou, s ktorou spoločne prekonali aj hercov boj so zákernou rakovinou. 

Josef Dvořák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Barrandov)

Viac o téme: Josef Dvořák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu