Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Magda Vašáryová dva a pol roka po smrti muža: Výraz jej tváre prekvapí!

Magda Vašáryová so staršou dcérou Hanou (vpravo) a vnučkami Ester a Stelou Zobraziť galériu (3)
Magda Vašáryová so staršou dcérou Hanou (vpravo) a vnučkami Ester a Stelou (Zdroj: FB M. V.)

Magda Vašáryová si pripomína dva a pol roka od smrti svojho muža Milana Lasicu (†81). Jeho smrť ju bolestne zasiahla, ale teraz sa opäť usmieva a snaží sa tešiť z každého dňa.

Bývalá herečka a slovenská diplomatka Magda Vášáryová (75) zverejnila počas adventu krásne fotografie s dcérou Hanou (42) a vnučkami Ester (11) a Stelou (8). Nie je na nich mladšia dcéra Žofia (40), ktorá dlhodobo žije v cudzine. „Na fotografii chýba len jedna žena našej rodiny-Žofia. Inak samé dievky,“ napísala Vášáryová k adventným fotografiám na facebooku. Dcéra a vnučky jej robia veľkú radosť. „Teším sa na každú ich návštevu.“ povedala podľa českého denníka Blesk.cz hviezda kultového českého filmu Postrižiny.

Magda Vašáryová dva a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Photo © Filmové studio Barrandov)

„Dnes je pre mňa dôležité jeho odchod ustáť. Žili sme spolu štyridsať rokov. Neboli sme klasické manželstvo, nevysedávali sme večer pri televízii, často sme boli preč. Ja som v medzičase bola osem rokov veľvyslankyňou vo Viedni a vo Varšave, zatiaľ čo muž zostal v Bratislave, kde mal svoje divadlo,“ povedala vdova Magda o spolužití s ​​hercom, ktorý sa preslávil vo dvojici s Júliom Satinským (†61). V lete 2021 zomrel Lasica priamo na javisku svojho milovaného divadla. Vašáryová pri tom vtedy bola.

Magda Vašáryová dva a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB M. V.)

S otcom, keď sa ho ešte pokúšali oživovať privolaní záchranári, sa stihla rozlúčiť aj staršia dcéra. „Bola som práve na nejakom teambuildingu, mama mi volala, ale vtedy otec ešte žil. Bežala som do divadla, prišla som tam a akurát vtedy odchádzal lekár,“ spomínala Hana pred časom s tým, že jej tento okamih veľmi pomohol. „Inak sa s tým človek zmieruje, keď si to musí naplno odžiť, tú emóciu. Keď to nevidí, tak sa aj inak stavia k pohrebu, môže to všetko vytesňovať. Ale keď sa na tom zúčastňuje, a ja som tú smrť videla, tak sa to nijako vytesniť nedá. Človek sa s tým musí popasovať,“ dodala známa spisovateľka.

Viac o téme: SmrťVnučkyDcéraMagda VašáryováMlan Lasica
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu