Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Issová zo zrady má ARABSKÉ korene: Otec je zo Sýrie... Dokázala by tam žiť?

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - 44-ročná Klára Issová má za sebou množstvo úspešných projektov, jej umenie bolo niekoľkokrát ocenené aj prostredníctvom víťazstva v prestížnom Českom Levovi. Herečka aktuálne žiari v markizáckom seriáli Zrada, kde divákov očarila krásnou slovenčinou. Naša verejnosť sa práve vďaka úlohe lekárky Evy začala o pôvabnú tmavovlásku čoraz viac zaujímať, no a... Toto ste o nej zrejme netušili!

Klára má korene až v ďalekej Sýrii - pochádza odtiaľ jej otec. Redakciu webu markiza.sk zaujímalo, či niečo z arabského temperamentu a kultúry podedila. Kedysi si vraj hovorila, že z arabskej krvi nemá nič, no potom... „Keď som mala asi 18 rokov, tak som tam odišla sama. Po dlhej dobe. My sme tam chodili ešte ako deti, takže som tam strávila pár prázdnin a mala som krásne spomienky. Ale potom som nevedela, či vôbec vo mne niečo je. Ale ako som vyšla z letiska a videla som tú svoju arabskú rodinu, ktorá ma... mňa jedinú... prišla privítať na troch autách... Prišla celá rodina. Tak mi vytriskli slzy a ja som vedela, že tam tiež patrím," prezradila herečka v rozhovore. 

Issová zo zrady má
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV Markíza)

Aj napriek tomu je však nesmierne rada, že svoj domov našla v susednom Česku a spolu s rodičmi tam zostali žiť. „Pretože, viete, aká situácia bola v Sýrii. Donedávna tam bola vojna a teraz je tá krajina v ťažkej ekonomickej situácii. A ten život je tam naozaj veľmi smutný a ťažký. Ale ja mám tú Arábiu rada aj keď trebárs tá sloboda smerom na západ je väčšia a z tohto by som už nedokázala ustúpiť sama pre seba," hovorí Klára, ktorá dodala, že mnoho vecí z arabského sveta zbožňuje. „Či už je to tá zomknutosť rodiny, vrelosť tých ľudí alebo aj tá skvelá kuchyňa," vysvetlila Issová. 

Nuž ale, ak by ste očakávali, že vďaka otcovi zo Sýrie Klára ovláda arabský jazyk, ste na omyle. „Nie, neviem. Ja som to kedysi veľmi tatinovi vyčítala, že na nás nehovoril, ale ocino ma od detstva nútil hovoriť veľa anglicky. Mrzí ma, že arabsky neviem a snažila som sa to doučiť, ale je to ťažký jazyk a nebol na to nikdy úplne čas. Možno to ešte niekedy skúsím," uzavrela herečka, ktorá je rada, že napokon ju ocino dotlačil k angličtine, keďže tá jej bola platná pri viacerých medzinárodných hereckých spoluprácach a nakrúcaniach. 

Issová zo zrady má
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV Markíza)

 

Viac o téme: ZradaKlára Issová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu