Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Český moderátor ZOSMIEŠNIL diváčku v priamom prenose: Vytočil kolegyňu... Verejne mu naložila!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Česká televize)

PRAHA - Prepískol to? O veľký rozruch sa v týchto dňoch postaral český športový moderátor Pavel Čapek, ktorý aktuálne komentuje majstrovstvá sveta vo futbale. Do štúdia Českej televízie sa dovolala diváčka, ktorej sa opýtal, aký má názor na zápas. No a jej odpoveď okomentoval slovami, za ktoré sa naňho zvalila lavína kritiky. Verejne sa doňho pustila aj jeho kolegyňa Linda Bartošová!

Pavel Čapek položil diváčke, ktorá sa dovolala do štúdia Českej televízie otázku: „Ja sa vás ešte opýtam, diváli ste sa na zápas Švačiarsko - Kamerun? Pokiaľ áno, ako sa vám zápas páčil?“ No a tá odpovedala: „Zápas sa mi páčil. Ja som to sledovala až od druhého polčasu, ale prišlo mi to ako celkom dobrý futbal. Už ta boli asi aj lepšie, ale zlý futbal to nebol,“ zhodnotila. 

A na to moderátor zahlásil niečo, za čo si vyslúžil obrovskú kritiku verejnosti. „No, to... Na ženu veľmi kvalitné hodnotenie, musím vás pochváliť,“ odpovedal. Netrvalo dlho a na sociálnych sieťach sa okamžite začali kopiť negatívne ohlasy. Ľudia nechápu, ako Čapek mohol hodnotiť vedomosti na základe pohlavia. A bolo ich toľko, že sa k tejto téme musel vyjadriť už aj šéfkomentátor športovej redakcie ČT.

Český moderátor ZOSMIEŠNIL diváčku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

„Zlá veta, ospravedlňujeme sa. Urážky píšete zbytočne. Pavel Čapek je skúsený a dobrý televízny žurnalista. Pretože sledujem dosť zblízka vývoj adeptov športovej žurnalistiky, mám celkom prehľad a tiež dosť na porovnanie. A len pre poriadok: zo štátneho rozpočtu nemá ČT ani korunu, naozaj do nej dosť odvádza,“ uviedol Robert Záruba na sociálnej sieti Twitter. 

Slová českého komentátora však vytočili aj jeho bývalú kolegyňu, exmoderátorku ČT Lindu Bartošovú. Tá sa zaujíma práve o rovnoprávnosť žien a feminizmus. „Česko, krajina príbehu o nekonečnom šovinizme a paternalizme,“ napísala na sociálnu sieť. Vy máte na situáciu aký názor? 

Český moderátor ZOSMIEŠNIL diváčku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televize)

Viac o téme: Česká televizeLinda BartošováPavel Čapek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu