Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Patrik Herman pol roka po odchode z Markízy: NÁVRAT na obrazovky... A k obľúbenej "Lampárni"!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bol to obrovský šok, keď Patrik Herman koncom septembra minulého roka oznámil, že po dlhých 26 rokoch odchádza z Markízy. Jeho ďalšie kroky viedli do verejnoprávnej RTVS. Celého pol roka sa známy Slovák na obrazovkách neobjavoval, no teraz chystá veľký návrat. A rovno ako moderátor formátu, v akom strávil takmer 16 rokov.

Patrik Herman pôsobil v televízii Markíza od jej vzniku. Po 26 rokoch, v septembri 2022, sa však rozhodol, že je na čase posunúť sa ďalej. Prijal ponuku od svojej bývalej kolegyne Zuzany Ťapákovej, ktorá sa stala novou marketingovou riaditeľkou verejnoprávnej RTVS a odišiel za ňou do Mlynskej doliny.

Pre mnohých bolo potom veľkým prekvapením, že ani niekoľko mesiacov po prestupe, Hermana na obrazovkách stále nebolo vídať. Ako potom vysvetlil pre Topky.sk, dôvodom boli konkurenčné doložky, ktoré mal v zmluve s Markízou. Tie však čoskoro vypršia a už sú známe aj jeho ďalšie kroky. 

Patrik Herman pol roka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Ako informoval Mediaboom, RTVS oficiálne potvrdila, že Herman bude od marca moderovať reláciu Občan za dverami. Tá je prakticky obdobou niekdajšej Lampárne, v ktorej moderátor strávil takmer šestnásť rokov. Ide o formát, ktorý sa zaoberá občiansko-právnymi problémami divákov. 

Okrem formátu, má Občan za dverami s Lampárňou spoločný aj vysielací čas - zatiaľ čo markizácka relácie sa vysielala každú nedeľu o 13:30 po politickej diskucii Na telo, projekt verejnoprávnej RTVS sa vysiela v nedeľu o 13:00, tiež po politickej diskusii O 5 minút 12.

Televízia Markíza prestala Lampáreň vysielať na konci roka 2013, nahradila ju relácia Reflex, ktorá však občianske témy strieda aj s bulvárnym a promo obsahom. Občan za dverami je tak aktuálne jediným formátom svojho druhu na slovenských obrazovkách. 

Viac o téme: RTVSPatrik Herman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu