Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Známy Čech vyhodil z vrtuľníka MILIÓN dolárov: Nepríjemná DOHRA... Zberačom poriadne ZAVARIL!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram K. B.)

PRAHA - Milión amerických dolárov (952 380 eur) z Kazmovej hry, ktoré nedávno rozhádzal nad poľom, prinesie mnohým "zberačom" viac problémov ako úžitku! Kazma totiž peniaze pred rozdaním nezdanil, daň teda musia štátu odviesť súťažiaci. Tým, ktorí tak neurobia, hrozí malér!

Kamil Bartošek (38) je aj na Slovensku dobre známy pod pseudonymom Kazma Kazmitch. Jeho uletené rebelské nápady a realizácie mnohých bavia, ale ešte viac je ľudí, ktorí ich berú smrteľne vážne a môžu na to doplatiť. Kazma najnovšie ako súčasť svojej hry na výzvy rozprášil z vrtuľníka milión dolárov na pole za Lysou nad Labem. Tomu, kto sa na hre chcel ďalej zúčastňovať, poslal podľa českého denníka Blesk.cz niekoľko hodín vopred šifrovanú správu s informáciami, kedy a kde k tomu dôjde. Podľa jeho odhadov na miesto nakoniec dorazilo asi štyritisíc ľudí, ktorí sa zbesilo hnali jeden cez druhého a bankovky si pchali do tašiek.

Známy Čech vyhodil z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Onemanshow K. B.)

Ten, kto sa skutočne usiloval, si mohol nazbierať slušnú čiastku. Všetko však nasvedčuje tomu, že Kazma peniaze pred rozdaním nezdanil. Daňová povinnosť by tak padla na samotných súťažiacich. Pôvodne bolo v pláne čiastku zdaniť, ak niekto rozlúšti šifru, správne popíše, ako na riešenie prišiel a splní aj všetky ďalšie potrebné podmienky. „Výherca získa víťazstvom v súťaži výhru vo výške milión dolárov, a to pred zdanením zo strany usporiadateľa. Súťažiaci berú na vedomie, že výhra v súťaži je zdaniteľný príjem, ktorý ku dňu vydania týchto všeobecných súťažných podmienok podlieha dani vo výške 15 %, ktorú je povinný usporiadateľ zraziť z výhry a odviesť miestne príslušnému finančnému úradu,“ uvádzajú pravidlá súťaže. K výhre nedošlo, nikto šifru nerozlúštil.

Bartošek navyše nikdy o zdanení nehovoril a zakaždým, keď spomínal čiastku, ktorá bude zhodená z vrtuľníka, uvádzal číslo jeden milión dolárov. Zdá sa, že peniaze zdanením zrejme neprešli. Ak si niekto nazbieral bankovky v hodnote presahujúcej 50-tisíc českých korún, v prepočte 2 027 eur, nemal by otáľať a mal by sa štátu prihlásiť so zaplatením pätnásťpercentnej dane. Inak mu totiž hrozí tučná pokuta. „Dá sa spätne dohľadať, že sa títo ľudia prihlásili, ale musia sa preukázať, že aj inkasovali. Ak Kazma naozaj ten milión zhodil, potom by z milióna, samozrejme, mala byť odvedená daň u príjemcov,“ uviedla daňová poradkyňa Blanka Marková. „Kazma by mal priznať pôvod tých peňazí. Otázkou však je, kto po ňom pôjde a ako má pripravenú legendu. Myslím si, že ak si dovolil rozhodiť milión dolárov, tak má okolo seba určite štáb advokátov a daňových poradcov, ktorí mu aspoň poradia, čo má robiť,“ myslí si Marková. Aj my sme zvedaví, ako to s miliónom dopadne.

Viac o téme: VýzvyReality šouPeniazeúletyKamil BartošekKazma Kazmitch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu