Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na jeseň bude v Brne festival Comic - con Junior: Príde aj Daniel Jackson z Hviezdnej brány

(Zdroj: Repro foto Youtube/TV JOJ/Ľadová katastrofa)

Na prvý ročník festivalu popkultúry Comic-con Junior zamieria do Brna napríklad herci z Hviezdnej brány a série o Harrym Potterovi. Festival 22. a 23. októbra prinesie na výstavisko zábavu spojenú s filmami, seriálmi, hrami a komiksami v žánri sci-fi a fantasy. Formát podujatia vychádza z fanúšikovských comic-conov, ktoré sa konajú na rôznych miestach sveta vrátane Prahy, ale má rozšírený program pre mládež.

"Mám veľkú radosť, že môžeme prezradiť mená prvých hviezdnych hostí. Kanadského herca Michaela Shanksa poznajú fanúšikovia predovšetkým vďaka úlohe Daniela Jacksona v seriáli Hviezdna brána, zahral si ale napríklad aj v seriáli Klinika Hope," uviedol za organizátorov v tlačovej správe Pavel Renčín.

Ďalším hosťom bude britský herec Mark Williams, ktorého známym počinom je úloha otca rodiny Weasleyovcov v Harrym Potterovi. Z komiksových tvorcov potom svoju účasť prisľúbili Petr Kopl, Nikkarin, Klára Smolíková alebo Dan Černý.

Organizátori pripravujú množstvo workshopov

"Deti, násťroční i dospelí sa budú môcť zabaviť na množstve kreatívnych workshopov, na ktorých si niečo vyrobia, zložia, postavia, nakreslia na papier alebo tablet. Záujemcovia si budú môcť tiež vyskúšať prácu dabéra," doplnil programový riaditeľ festivalu Václav Pravda.

Na svoje si prídu aj milovníci kostýmov. V sobotu aj v nedeľu sa uskutoční detská kostýmová promenáda Kinder Cosplay, starší budú mať vlastnú súťaž Teen Cosplay. Vo videoherni nájdu návštevníci herné konzoly, virtuálnu realitu aj počítače.

Festival ďalej ponúkne sálu stolových hier, veľké Star Wars modely, výstavu kostýmov a rekvizít z rozprávky Princezná zakliata v čase, auto známe z Harryho Pottera alebo Pokémon zónu s turnajmi, burzou kartičiek a ďalším programom.

Viac o téme: Hviezdna bránaMichael ShanksComic - Con Junior
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu