Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Obľúbený slovenský herec oslávil 50-ku: Vyštudoval priemyslovku, dnes je obsadzovaný aj v Česku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Slovenského herca Csongora Kassaia, ktorý sa narodil 24. augusta 1972, poznajú aj českí diváci, hlavne vďaka úlohám židovského mladíka Davida Wienera z filmu Jana Hřebejka Musíme si pomáhať alebo Lucifera z rozprávky Romana Vávru Čert ví proč.

Ale Kassai hral aj v ďalších filmoch, napríklad v koprodukčnej komédii Láska hory přenáší, a je aj skúseným a oceňovaným divadelným a muzikálovým hercom. Vlani sa napríklad predstavil ako Ariel v Bouři na Letných shakespearovských slávnostiach. Slováci ho okrem toho poznajú vďaka seriálu Profesionáli, kde stvárnil podporučíka Alexandra Vyšného-Riefenstahla alias Šaňa, ktorý nebol taký hlúpy, ako na prvý pohľad vyzeral. Zahral si tiež v seriáloch Zoo a Hrobári.

Luboš Kostelný a Csongor Kassai v seriáli Profesionáli (Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia JOJ)
Zobraziť galériu (3)
Luboš Kostelný a Csongor Kassai v seriáli Profesionáli (Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia JOJ)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia JOJ)

Kassai sa narodil v Kráľovskom Chlmci na východnom Slovensku. Po štúdiu na elektrotechnickej priemyslovke začal hrať v Košiciach divadlo a neskôr vyštudoval Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Potom bol členom súboru Radošinského naivného divadla, zahral si aj v Slovenskom národnom divadle alebo v bratislavskej Novej scéne. V posledných rokoch sa objavil napríklad v rozprávke Alice Nellis Sedem zhavranelých bratov, v Hřebejkovej snímke Učiteľka, filme Marka Škopku Nech je Svetlo alebo Krajině ve stínu Bohdana Slámu.

Na snímke herec Csongor Kassai (Tóno Brtko) počas ukážky z muzikálu
Zobraziť galériu (3)
Na snímke herec Csongor Kassai (Tóno Brtko) počas ukážky z muzikálu  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: Csongor Kassai
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu